Vintereventyr

Vinteren er lang, kald og full av farer. Men også en nydelig årstid for lesing og høytlesing. Her er fire varme barnebøker som tar dere med på fantastiske vintereventyr.

Stormhvalen om vinteren

På en øy full av snø venter en liten gutt på pappaen sin som har dratt på fisketur. Det blåser opp til snøstorm og den lille gutten må finne pappa. Men hvem skal redde ham, når han trenger hjelp?

Dette er en hjertevarm oppfølger til Stormhvalen og en nydelig fortelling om forholdet mellom far og sønn. Boka er for de minste lesestjernene.

Kjøp boka her

Et vintereventyr

Jeg har skrevet mange bøker om folk som oppfører seg ordentlig. Nå, til en forandring, skal jeg fortelle om to usympatiske personer. De heter Tom Grevling og herr Mikkel.
– Beatrix Potter

En snørik ettermiddag går Petter Kanin for å sanke ved for moren sin. Det blir starten på et spennende eventyr i hjertet av vinterskogen. Klarer Petter og Benjamin kanin å redde barna til fru Flekkmus fra herr Mikkel og Tom Grevling?

Et vintereventyr er en varm høytlesningsbok for kalde vinterkvelder.

Kjøp boka her

Ishavspirater

Mio min Mio møter Frost, skrev Expressen om Ishavspirater. Flere sammenligner Frida Nilsson med Astrid Lindgren. Det er store sko å fylle, men spørs om de ikke er inne på noe …

Den fryktede piraten Hvithode røver barn og tvinger dem til å jobbe i diamantgruven sin. Han er så farlig at ingen våger å lete etter barna som blir borte og alle vet at de ikke overlever særlig lenge i gruven. Men når Hvithode tar Siris lillesøster, Miki, til fange, gjør Siri det ingen andre har våget. Hun legger ut på en farefull ferd for å finne piratenes øy. Hun er livredd. Men hun vet hvor redd Miki er. Alene i de mørke gruvegangene.

Søsteren din er borte. Sånn er det med dem som blir tatt av Hvithode. De … fins ikke mer.

Et fantastisk eventyr om søskenkjærlighet, vennskap, mot, ondskap og feighet. Har du Lesestjerner mellom seks og ni år i huset som setter pris på en skikkelig god fortelling?
Ishavspirater ble nominert til Augustprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2015. Boka passer for barn over 6 år. Her kan du lese utdrag.

Kjøp boka her – kun 79,-

Fargerne

Hver natt, når klokken slår tolv, tennes lysene i Gammeltreet. Da kommer alle skogens fugler og insekter og smådyr dit, og Fargerne står i portalene i treet og pensler dem med fargestøv. Så sprer dyrene støvet over jorden, og når solen står opp, er det farger over alt.
Men noe er galt! For biene har begynt å sverme, enda det er midt på vinteren. Og uten bier ingen honning, og uten honning, ikke noe fargestøv, det er noe alle Fargere vet. Men ingen gjør noe med det! Ingen, bortsett fra en liten og lettskremt Farger som heter Gjert, og den ustyrlige lillesøsteren hans, Filur. Men hvorfor svermer biene? Og hva har to bittesmå Fargere å stille opp med i kampen mot de skumle og sleske Grårottene? I denne spennende høytlesingsboken for hele familien følger vi Gjert i hans livs kamp med seg selv og mot en altfor mektig fiende.

Fargerne er ei spenningsbok for de mellom seks og ni år, med masse fine illustrasjoner gjennom hele fortellingen.

Kjøp boka her

Filed under Barn
Author

Kommunikasjonssjef i Aschehoug Litteratur. Jobber med PR og kommunikasjon i egne kanaler.