Med #metoo som bakteppe – Trude Teige om Aldri tilgi

Hver gang jeg går i gang med et nytt bokprosjekt, stiller jeg meg de samme spørsmålene: Hva kan jeg noe om? Hva ønsker jeg å si noe om? Kajsa Coren-bøkene har tatt for seg skjebnen til barnehjemsbarna, eldreomsorg, tyskerjentene, overgrep i både kristne miljø og i psykiatrien. I Aldri tilgi er det #Metoo som danner bakteppet for plottet.

Tekst: Trude Teige

Som tidligere politisk journalist kjenner jeg media og norsk politikk godt, og jeg har sett hvordan mannsdominerte arbeidsmiljø kan skape et klima der kvinner ikke tør å melde fra om ulike former for trakassering.

Men det er også en annen historie i denne boka. I nesten 25 år har jeg jogget forbi en forlatt gård. Den ligger i vakre omgivelser, men for hvert år har den forfalt mer og mer, og jeg har undret meg over om det ikke er noen som eier den, noen som føler ansvar for den. I løpet av årene har historien om de som bodde her vokst i fantasien min. Og for litt over et års tid siden gjorde jeg det jeg hadde tenkt på lenge: Jeg gikk helt bort til gården. Et vindu var knust og jeg tittet rett inn i stua. Der sto alle møblene, en sofa, et bord, tepper og lenestoler. Det var som om folkene hadde dradd i all hast.

Aldri tilgi er min fortelling om hva som skjedde på gården. Og det er hendelser som sender sjokkbølger langt inn i maktens korridorer.

Jeg håper boka gir deg leseglede!

Besøk Trude Teiges hjemmeside

Om Aldri tilgi

Før den nye justisministeren skal gå på Stortingets talerstol for første gang, mottar han en tekstmelding fra en som kaller seg Hevneren. I Kanal 4 blir en profilert sjef beskyldt for seksuelle overgrep, like etter mottar også han en trusselmelding.

Samtidig blir det funnet en død mann på en forfallen gård i Asker. Under arbeidet med å identifisere mannen, oppdager politiet en torturinnretning som nylig har vært i bruk på låven. Hvem er den døde mannen? Og hvem stammer blodet på låven fra?

Journalisten Kajsa Coren arbeider med en TV-dokumentar om #Metoo i Norge. Alt tar en uventet vending da politiet får en forsvinningssak å oppklare, og Kajsa oppdager en sammenheng mellom den, justisministeren og den døde på gården.