Tre menn til Vilma

roman

Velg format

Tilbudspris 253 kr Før 289 kr
På lager
ISBN
9788203267918
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2020
ISBN 9788203267918
Format Ebok
Språk Bokmål
Bokgruppe 852
Salgsdato 09.10.2020
Emne Skjønnlitteratur Kjærlighet Romaner Fedre Julen
Vilma Veierød har aldri kjent faren sin. Ikke før nå, når en prest og en patolog kommer på døren i begynnelsen av desember og forteller at han er død. Fredrik Mozart Sandvik satt i et fly fra London til Norge, på vei til datteren Vilma, men landet som lik, forklarer presten. I hattehyllen over Fredrik fant man bratsjen hans. I bagasjen lå en bunke nummererte brev og en adresse i Asker. Hennes adresse.
Hva gjør man når man lever alene og ikke bare får en død far brått innpå livet, men også en vakker, men ulykkelig prest og en patolog ved navn Robert. Sistnevnte lider for øvrig av kopralali, eller verbal tourettes, og man vet virkelig aldri hva han kan finne på å si.
Vilma er 35 år, og musikklærer i kulturskolen. Dessuten er hun jomfru. Menn har aldri vært en del av Vilmas liv. Plutselig må hun forholde seg til to av dem. Tre - hvis man regner med den døde faren.

ELLER:
En eldre herre med løsbart og bratsj blir like før jul funnet død på flyet fra London til Oslo. Hans navn var Fredrik Mozart Sandvik, og i bratsjkassen ligger en bunke brev adressert til hans datter, Vilma Veierød.
Den 35 år gamle Vilma lever alene, og har ingen kjennskap til faren. Forøvrig har hun mer enn nok med å unngå døden - lagre hermetikk i kjelleren, for eksempel, og holde seg unna radioaktive bananer.
Når hun da ikke er på jobb med de brysomme pianoelevene i kulturskolen.
Men da en kjekk prest og en patolog med verbal tourettes plutselig står på døren hennes med brev fra den døde faren, blir alt forandret.
Det har nemlig ikke vrimlet av menn av Vilmas Veierøds liv. Så langt i fra. Men plutselig må hun forholde seg til to stykker. Tre - hvis man regner med den døde faren.
Gudrun Skretting

Gudrun Skretting

Gudrun Skretting (f. 1971) er utdannet klassisk pianist ved Norges Musikkhøyskole. Hun har gått forfatterutdanningen ved Norsk Barnebokinstitutt. Skretting debuterte med romanen "Anton og andre uhell" i 2016. For denne vant hun Kulturdepartementets debutantpris og NBUs pris Trollkrittet. Boka ble også nominert til ARKs barnebokpris og Bokslukerprisen. Høsten 2017 kom oppfølgeren "Anton og andre flokkdyr", og for denne vant Skretting Arks barnebokpris. Høsten 2018 kom den tredje boka i serien, "Anton den store".

Les mer