Topp 5 attraksjoner i Nord-Italia

Venezia i Nord-Italia Foto: Mette Solberg Fjeldheim

[dropcap custom_class=»normal»]M[/dropcap]ange av oss kommer tilbake til Italia igjen og igjen, og vi fristes til å vende tilbake til den delen av Italia vi allerede har forelsket oss i. Men hvorfor ikke prøve noe nytt i Nord-Italia neste gang? Prøv deg på en oppdagelsesreise! 

Uberto Eco skal ha sagt: «En reise til Italia bør alltid ses på som en oppdagelsesreise, som avslører ikke én, men mange Italiaer».  Om du har lyst å reise på oppdagelsesferd i Nord-Italia, har vi noen tips til deg her:

Topp 5 attraksjoner i Nord-Italia

#1 Venezia

Romantaiske Venezia. En bukett røde roser fra markedet. Cappuccino på Markusplassen til klassiske toner fra fiolin, fløyte og klaver. Båttur i skumringen med stakende gondolierer. En liten restaurant med hvite duker, tenkte stearinlys, lekker italiensk mat og vin. Spasertur langs kanalene i måneskinn.

#2 Dolomittene

Vakrere fjell må man lete lenge etter. Du kan bestige dem via jernmanen, eller se toppene fra Europas største setervang, Seiser Alm. Ta deg frem på asfalterte sykkelstier mellom toppene eller utenfor stiene med terrengsykkel. Overnatt i fjellhytter for få servert god og robust mat. Våkne opp til den mest fantastiske utsikten.

#3 Den østlige rivieraen

En av Middelhavets vakreste kyststrekninger byr på fotturer langs bratte terrasser med vinranker mellom fem sjarmerende, pastellfargede landsbyer i nasjonalparken Cinque Terre. I tillegg kan du glede deg over vakre båtturer fra for eksempel Santa Margherita eller Camogli til San Fruttuoso og millionærparadiset Portofino.

#4 Best for barn

Havet og strendene vil kanskje alltid være førstevalget, men tenåringer ønsker seg og så gjerne litt action i for eksempel Gardaland, Mocieland Park eller Mirabilandia. Kanskje elverafting, juvvandring eller en båttur på jakt etter hval og delfin. Kanskje en fottur i et juv eller opp til De tre tinder.

#5 De vakreste sjøene og hagene

Hvem gidder vel å se George Clooneys villa ved Comosjøen når man har adgang til kardinalers, grevers og rikmenns flotte palasser og hager? Besøk Cilla Carlotta,, Cilla Melzi og Villa del Babianello, som har vært kulisser i Star Wars- og James Bond-filmer. Eller Borromeo og Villa Taranto ved Maggioresjøen.

Lago di Como i Nord-Italia Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Fra Lago di Como Foto: Mette S. Fjeldheim

 

Tipsene er fra reiseguiden Turen går til Venezia og Nord-Italia