Thrillersommer med Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen starter sin forfatterkarriere med å skrive internasjonale thrillere. Både Alfabethuset og Washingtondekreter er allerede ute. Nå er også Hun takket gudene ute i pocket.

Den velstående, kyniske forretningsmannen Peter de Boer er spesialist i å ødelegge firmaer på bestilling. Han er født i Indonesia, men vokst opp i Nederland i skyggen av sin despotiske far. Først som voksen lærer han å bestemme tempoet i sitt eget liv. Han starter sitt eget firma og snart lærer han seg å ta makten over andre.

Nicky Landsaat bor i en av Amsterdams ghettoer med en voldelig far og en mor som opprinnelig er fra Indonesia. Tross umenneskelige familieforhold og fattigdom går Nicky ut av studiene med toppkarakterer. Hun kommer seg inn som trainee i Peter de Boers firma og viser seg å ha helt spesielle talenter. Plutselig er han og Nicky virvlet inn i et spill på liv og død om en hittil ukjent form for terrorisme.

Jussi Adler-Olsen

Kjøp Hun takket gudene her

Alfabethuset

Det er annen verdenskrig og to engelske jagerpiloter blir skutt ned over Tyskland. Pilotene vet at de blir henrettet hvis de blir tatt til fange. De kommer seg om bord på et lasarettog fullt av høyt rangerte SS-folk med granatsjokk. James og Bryan kaster to pasienter av toget og tar deres plass. De to pilotene havner på Alfabethuset, et militært psykiatrisk sykehus hvor de må simulere sinnssyke for å overleve. Men kan de det? Uten selv å bli sinnssyke?

Fluktplanene blir vanskelige å gjennomføre fordi de er sløvet av medikamenter og elektrosjokk og i tillegg deler sykesal med fiender som har lignende planer …

Mange år senere setter Bryan føttene på tysk jord igjen. Han har ett mål – å finne ut hva som egentlig skjedde med James.

Spenningsroman som er vanskelig å legge fra seg.
– Drammens Tidende

Kjøp Alfabethuset her

Jussi Adler-Olsen møter House of Cards

Washingtondekretet er en storpolitisk thriller med dagsaktuelle problemstillinger, der handlingen er selve budskapet.

Washingtondekretet er en høyt leseverdig thriller med bred appell. Tematikken er svært så tidsaktuell med et tankevekkende realistisk bakgrunnsteppe. Hvor lett kan ikke makten gripes selv i store demokratier med bunnsolide konstitusjonelle rettigheter?

Hvor langt kan demokratiets grunnprinsipper settes til side før despotiet overtar? Kan målet – uansett hvor høyverdig det er – hellige ethvert udemokratisk middel? Det amerikanske presidentvalget er inne i sin siste fase. Doggie Rogers, en av de nærmeste medarbeiderne til Demokratenes kandidat Bruce Jansen, er på vei for å feire den historiske valgseieren. Plutselig lyder skudd, og Jansens høygravide hustru blir drept. Doggie er i sjokk, ikke minst fordi hennes far blir anklaget for drapet. Bruce Jansen trer inn i presidentembetet som en dypt bitter mann. Han mister sin sunne dømmekraft, og blir dermed et perfekt redskap for krefter som arbeider ut fra sin egne skjulte agenda. En liten gruppe medarbeidere anført av Doggie, som nå blir USAs mest ettersøkte kvinne, forsøker å avsløre komplottet som det amerikanske samfunnet er utsatt for. Alt hviler på Doggies skuldre.


Kjøp Washingtondekretet her

Avdelingen for uløste saker

Har du ikke lest serien om Avdeling Q? Da har du noe å glede deg til! Avdeling Q er egentlig en oppbevaringsplass hos Københavnpolitiet for den trøblete inspektør Carl Mørck. Mørck er en mann som har blitt utsatt for mye urettferdighet. Han er opprørsk og trakasserende, og han går på ingen måte tjenestevei. Men han har også en sterk rettferdighetssans og en oppriktig harme som han gir fantastisk godt uttrykk for. Sist, men ikke minst, er han en drivende god etterforsker. Avdelingen består for øvrig av den uutgrunnelige Assad, den høyst motvillige sekretæren Rose og flinke, omsorgsfulle Gordon. Avdeling Q er et sted for de kaldeste av de kalde sakene. Sakene som skal forbli uløste. Tror alle.