Soundtrack i forfatterskap

For meg er musikk en unik motivasjonsfaktor, som jeg benytter meg av nesten døgnet rundt bortsett fra når det endelig er leggetid.

Av: Christian René Wold

Jeg benytter meg særlig av musikk da jeg trener og skriver. Det har vært slik siden jeg fikk min første Walkman i 10 årsalderen og frem til nå. Samtidig har jeg også hatt en stor lidenskap opp mot det å lese bøker. Da jeg begynte å skrive på Klovnejakten for Aschehoug for snart fem år siden lekte jeg med tanken om et soundtrack til boken. Bortsett fra enkelte musikkreferanser i handlingen, ønsket jeg at noen strofer fra en kjent eller ukjent klassiker skulle innlede hvert kapittel i serien om Kiran og Erica.

Kjøp Spenn her

Slik ble det også, med tilhørende spilleliste på Spotify. Senere har jeg fått tilbakemelding av lesere som digger konseptet og hører på den enkelte låta før de leser kapittelet, eller mens de leser. For å underbygge konseptet bestemte jeg meg for å legge inn tegnene: ► , <<, >>, som markerer skifte av scene i handlingen, eller skifte mellom ulike karakterers perspektiv. Tegnene, << og >>, blir her til spol tilbake/frem. Akkurat som på en Walkman. Her har jeg også da unngått å måtte ha over 70 kapitler som kanskje ville irritert den som leser?

Jeg har senere innsett at det er den samme musikken som er gjengitt i bøkene mine, som er musikken som hjalp meg gjennom vanskelige tider og utfordringer i min egen tid hvor jeg befant meg innenfor kriminelle miljøer. Det er nok dette som bidrar til å skape en nærhet og inspirasjon for meg og mitt arbeid. Derfor er det heller ikke nyere musikk enn utgivelser fra 2003 i boka Spenn, som nå er utgitt. Dessuten så er jeg nok skikkelig retro innenfor musikksmak, og har en tendens til å henge meg opp i meget dansbare rytmer.

Håper på at leseren etter hvert setter like stor pris på musikken som jeg gjør, hvis det ikke er slik allerede.

Fullt hjerte!!
Christian

Christian René Wold (f. 1972) er sosionom og jobber som bomiljøarbeider og miljøterapeut. Han driver bl.a. med rus- og kriminalitetsforebyggende arbeid rettet mot ungdom. Wold er deltidsskuespiller og tidligere dørvakt på Head On, et legendarisk utested i Oslo på 90-tallet, da han også var del av de kriminelle miljøene han beskriver i Spenn og debutromanen Klovnejakten (2017).

Filed under Krim & spenning

Ramler inn i bøker. Ring letemannskapene om dere ikke ser meg på noen timer. Sitter da antakelig fast i en fortelling.