Sommer i Oslo – 5 tips

Sommer i Oslo: Dyna fyr ligger i OslofjordenDyna fyr Foto: Mette S. Fjeldheim

[dropcap custom_class=»normal»]B[/dropcap]lir det Oslo-sommer på deg i år? Da er du en av de heldige som får oppleve Oslo på sitt aller fineste! Her er 5 fine tips for en sommer i Oslo:

#1 Dra på øyhopping i Oslofjorden

I Oslofjorden ligger en rekke øyer med badestrender, historiske ruiner og det finnes også steder man kan slå opp et telt for overnatting. En perfekt utflukt for den som tilbringer en sommer i Oslo. Slik kommer du ut til øyene.

#2 Ta båten til Bygdøy

Her kan du besøke Folkemuseet, Vikingskip-museet og FRAM-museet – eller rett og slett ta et bad på Huk. Båtturen i seg selv er en idyllisk opplevelse. Spesielt om sola skinner! Her finner du ferjerutene.

#3 Legg barrunden til Grünerløkka

Et drøyt kvarters gange fra Karl Johan ligger Grünerløkka, også kjent som «Oslos Greenwich Village», med fargerike barer og hyggelige spisesteder. Her er det også fullt mulig å slå seg ned i en park og slappe av.

#4 Besøk Ekebergparken

Se skulpturene som står utstilt i naturen, vandre på stier over Oslo og nyt utsikten over fjorden. Avslutt med medbrakt niste eller lunsj på et av serveringsstedene der. Les mer om Ekebergparken her.

#5 Vandre langs Akerselva

Ta bussen opp til Maridalen og følg elva nedover helt til endes på Grønland. Underveis får du oppleve litt av naturen i Oslo, den nye bydelen Nydalen og avrunde det hele med en tur i Grønlands-området.

Boktips til Oslo-turen

  • Oslo Gatelangs tar for seg byen kvartal for kvartal ved hjelp av praktiske utbrettskart
  • Oslo med barn? Spenningsromanen Oslo-mysteriet passer perfekt til reisen
  • Vil du lære mer om øyene i Oslofjorden? Oslos øyrike før og nå gir en grundig innføring i øyenes historie, samt har turforslag.

[spacer]

Har du noen tips til fine Oslo-opplevelser om sommeren? Del gjerne! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *