Møt Rot og Bjørne - verdens herligste venner! 

I bøkene om Rot og Bjørne møter du to venner med helt forskjellig personlighet. Mens Rot er utålmodig, ivrig og full av ideer, er Bjørne ettertenksom, nøye og opptatt av å følge reglene. Da er det ikke alltid lett å være enige! Hva skjer når Rot og Bjørne skal tegne? Eller hva skjer når Rot og Bjørne leker gjemsel når Rot vil bli funnet med én gang, mens Bjørn vil telle helt ut? Og hva tror du skjer når Rot og Bjørne skal ut å plukke bær? 

Bøkene om Rot og Bjørne har en tydelig konflikt og lett gjenkjennelige karakterer. Derfor passer de ekstra godt for de aller yngste leserne. Bøkene behandler allmennmenneskelige temaer, og kan derfor også leses av eldre barn og av voksne.
 

Rot og Bjørne plukker bær 

I dag skal Rot og Bjørne plukke bær. Men hva skjer når Bjørne plukker spannet fullt og Rot spiser opp alle bærene istedenfor å plukke? Og bør ikke den som har mye, dele med den som har lite?

Rot og Bjørne tegner  

Rot elsker å tegne. Når Rot får mange gode ideer, trenger han mange, mange ark. Plutselig går han tom for papir.  Bjørne vil også tegne, men Rot har brukt opp alle arkene. - Jeg kan tegne på den andre siden, tenker Bjørne. Han øver seg på å holde blyanten riktig. Men hva skjer når Bjørne tegner på Rot sine ark? 
 

Rot og Bjørne leker gjemsel 

Rot elsker å leke. Det gjør Bjørne også. Når Bjørne gjerne vil leke gjemsel, blir Rot mer enn gjerne med. 

Bjørne teller først. Han kan telle veldig langt. Det går bra. Rot vet om mange gjemmesteder. Men Bjørne bruker så lang tid på å telle. Og på å lete. Bjørne elsker å lete. Han vil finne  Align Leftalle sporene ... 

Hva skjer når Rot gjerne vil bli funnet med en gang og Bjørne bruker fryktelig lang tid på å lete? Og er ikke mørkgjemsel egentlig ganske skummelt? 
 

Bøkene om Rot og Bjørne 

Med Norges viktigste bamse på jobb!

Brannbamsen Bjørnis har kanskje verdens viktigste jobb – han skal trøste og glede barn som har vært utsatt for ulykker og traumer. Og så har han mange gode råd om brannvern til alle. Nå er han ute med tre bøker – sjarmerende, morsomme og ikke minst veldig viktige bøker.

Lukas og Kim

Bøkene om Lukas er morsomme, lekne og koselige bøker om en liten gutt som løser store og små problemer. Bøkene er skrevet av Johan B. Mjønes og er nydelig illustrert av Åshild Irgens. De passer godt for barn fra tre år og oppover. 

Bli med detektiv Trine på kattejakt

Det er rart hvordan en bok noen ganger kan smelte sammen med verdenen utenfor. Og forfatter Trine Sejrup har en historie hvor akkurat det skjer.
Hege Østmo-Sæter Olsnes

Hege Østmo-Sæter Olsnes

Hege Østmo-Sæter Olsnes (f. 1989) er fra Sotra utenfor Bergen. Hun er utdannet dramapedagog og arbeider både utøvende og med undervisning innen teaterfeltet, ved siden av sitt virke som illustratør. Hun debuterte med Rot og Bjørne tegner våren 2019. Rot og Bjørne plukker bær er hennes tredje bok.

Les mer