Bli med detektiv Trine på kattejakt

I denne boken leter detektiv Trine etter alle kattungene på gården.
 Det er rart hvordan en bok noen ganger kan smelte sammen med verdenen utenfor. Og forfatter Trine Sejrup har en historie hvor  akkurat det skjer.

Tekst: Trine Sejrup

Små kattunger kan ofte være rampete, og finne på de utroligste ting. Det gjorde også mine små pusekatter da jeg holdt på å skrive denne boken.

Hjemme hos meg er vi fem: Meg, kjæresten min, og våre tre puser.

Vi hadde ikke lagt merke til det, men en dag hadde vi glemt å lukke en av skyvedørene i vinterhagen vår helt igjen – og det er utrolig hvor små steder en kattunge kan komme seg gjennom!

Så plutselig var minstepus, Riso, helt vekke. Vi ropte og ropte, men hun kom ikke fram. Jeg syntes jeg hørte henne mjaue, langt vekke og lurte på om hun hadde kommet seg inn i ventilene. Men ingen Riso var å se uansett hvor lenge jeg lette.

To dager senere var den andre pusen min, Raster, også borte. Det var da vi oppdaget glippen i døren, gjemt bak gardinene.

De var helt borte. Og vi bor i TREDJE etasje! To små kattunger, som aldri har vært ute – plutselig borte fra tredje etasje.

Naboene hjalp å lete, vi gikk turer hver kveld og ropte så både måker og kråker fløy sin vei. Men ingen puser.

Etter at Riso hadde vært borte i hele sju dager, våknet jeg midt på natten av mjauing. Vinduet var lukket, men en bekymret mor hører barna sine uansett.

Raster sto på baksiden og så opp på meg, så jeg fortet meg ned.

Men før jeg kom ned, hadde han løpt. Raster er alltid ute etter kos, så hvorfor løp han? Jeg løp etter, og han førte meg til et sted under enden av blokken vår. Og der gjemte han seg langt inni en krok. Helt til… «MJAUUU!»

Jeg snudde meg, og mjauingen kom fra vaktmesterens bod.
Jeg bøyde meg ned og så inn mellom sprekkene i døren – og der var Riso!

Raster hadde ledet henne til meg!

Men boden er det kun vaktmesteren som har nøkkel til, og han var på ferie på hytten. Jeg ringte og sa i fra, og han snudde på flisen – tok fergen tilbake, og reddet stakkars sultne Riso.

Siden de kom hjem har de ikke prøvd en eneste gang å komme ut, de har brukt tiden til å ligge på fanget mitt mens jeg skrev denne boken, eller bite litt på pennen mens jeg tegnet.

I denne boka møter du Trine, som er på besøk hos mormoren sin på bondegården. Kose-ekornet Karamell er selvsagt med. Men alt er slett ikke som det skal. For kattungene har rømt fra moren sin, og Trine og Karamell må hjelpe henne med å lete. Hvor mange kattunger er det? Og hvor i alle dager har de gjemt seg?

Trine og Karamell legger ut på kattejakt på bondegården, og underveis opplever de morsomme og spennende ting. Har kua sett kattungene, kanskje? Eller er hun for opptatt med å drikke kaffe? Og er kanskje kattungene i hønsehuset eller i stallen?

Denne lete- og telleboka er den første i serien om Detektiv Trine. Den er skrevet og illustrert av Trine Sejrup og passer fint for barn i alderen 0-6 år.

Trine Sejrup

Trine Sejrup er en illustratør, designer og gründer fra Bergen. Hun har vunnet flere priser for sine arbeider, blant annet for tegneserien "Bokboden", som ble tildelt gullprisen for studentarbeider i Visuelt 2018. Verkene hennes er preget av mangfoldige stiluttrykk og en forkjærlighet for fantasi og magi. Hennes første barnebok, «Detektiv Trine på kattejakt», utkom i 2019.

Les mer

Rot og Bjørne - verdens herligste venner!

I bøkene om Rot og Bjørne møter du to venner med helt forskjellig personlighet. Mens Rot er utålmodig, ivrig og full av ideer, er Bjørne ettertenksom, nøye og opptatt av å følge reglene. Da er det ikke alltid lett å være enige! Hva skjer når Rot og Bjørne skal tegne? Eller hva skjer når Rot og Bjørne leker gjemsel når Rot vil bli funnet med én gang, mens Bjørn vil telle helt ut? 

Med Norges viktigste bamse på jobb!

Brannbamsen Bjørnis har kanskje verdens viktigste jobb – han skal trøste og glede barn som har vært utsatt for ulykker og traumer. Og så har han mange gode råd om brannvern til alle. Nå er han ute med tre bøker – sjarmerende, morsomme og ikke minst veldig viktige bøker.

Lukas og Kim

Bøkene om Lukas er morsomme, lekne og koselige bøker om en liten gutt som løser store og små problemer. Bøkene er skrevet av Johan B. Mjønes og er nydelig illustrert av Åshild Irgens. De passer godt for barn fra tre år og oppover.