SIGURD FÅR EN SJOKKNYHET

[dropcap custom_class=»normal»]D[/dropcap]et Sigurd liker best av alt er dinosaurer. Det verste han vet er fugler. Hva skjer når han får vite at yndlingsdinosaurene hans egentlig hadde fjær?

[spacer]

Sigurd digger dinosaurer mer en noe annet, og bestekompisen hans er Lasse, en tøy-Velociraptor. Etter en dramatisk hendelse på badet, er Sigurd livredd for fugler. Hva skjer når guiden på Naturhistorisk museum forteller at yndlingsdinosaurene hans egentlig hadde fjær? Da faller Sigurds verden sammen.

Einar Wist Øien elsker science fiction, Frank Zappa og naturprogrammer. Nå debuterer han med den illustrerte barneboka Sigurd og de flyvende dinosaurene. 

[spacer]

Sigurd bor sammen med mammaen sin i fjerde etasje. Rommet hans er fullt av dinosaurfigurer. Det er det kuleste Sigurd vet om. Han har en Triceratops, en Diplodocus, en Tyrannosaurus Rex, en Brontosaurus, en Iguanodon, en Pachycephalosaurus, en Apatosaurus og så er det Lasse, som er en Velociraptor.

Sigurd og Lasse er bestevenner. Det har de vært helt siden seksårsdagen til Sigurd. Lasse lå inni en pakke som pappa hadde sendt hele veien fra Canada. Lasse er med uansett hva Sigurd gjør. Sammen finner de på mange sprell.

Noen ganger bader de i masse skum. En gang helte Sigurd så mye skumpulver i badekaret at det kom bobler opp av vasken. Da ble mamma sur, så nå er det bare hun som heller i pulver.

De spiller Vri-åtter sammen. Sigurd er flinkest, men det hender at han lar Lasse vinne, så det ikke skal være urettferdig. Sigurd liker de kortene med ruter aller best. Han syns ruter ligner på de store platene som sitter på ryggen til en Stegosaurus. Det var en planteeter som hadde veldig liten hjerne. Det hadde den sikkert fordi den bare spiste grønnsaker, tror Sigurd.

De leker gjemsel. Sigurd slipper Lasse ut av vinduet, og så må han løpe ned alle trappene og finne ham nede i bakgården. Av og til må han lete i en halvtime før han får øye på Lasse. Da blir han redd for at Lasse har gjemt seg for alltid.

En gang i uka får Sigurd og Lasse lov til å gå på internett. Da ser de alltid på bilder av dinosaurer, så Lasse ikke skal føle seg så ensom. Han stirrer på slektningene sine. De ser på bilder av en Argentinosaurus. Den ble oppdaget i Argentina av en mann som ikke var så flink til å finne på dinosaurnavn. Den var 35 meter lang, lengre enn en blåhval og allikevel kunne den gå.

Om kvelden må Lasse alltid ligge på puta ved siden av Sigurd. Da sover begge to veldig godt. «God natta, Lasse», sier Sigurd.

[spacer]

Illustrasjon: Johan Reisang

[spacer]