Romantikk for alle penga!

Noen klassiske romaner varer evig og synes gyldige for unge voksne lesere uansett hvor lang tid det har gått siden boka kom ut første gang. Andre er helt nye og griper fatt i en hel ny generasjon fra første side. Husker du Kristin og Erlend?  Eller Edward og Bella?

Og har du møtt Anna og Étienne? 

Her er tipsene til romantiske bøker for deg som er ung voksen og som har lyst å forsvinne inn i ei bok fylt med romantikk og store følelser.

Det sies at Sigrid Undsets bøker om Kristin Lavransdatter bør leses tre ganger i løpet av livet. Som ung voksen er definitivt en av disse gangene.

Hun stod med oppvendt ansikt og tok imot hans kyss. Han holdt hendene om hennes tinninger. hun syntes det var så godt å kjenne hans fingre grave seg inn i håret hennes. Hun syntes hun måtte gjøre ham godt igjen, og så fattet hun om hans hode og forsøkte å kysse ham, slik som han kysset henne.

Det samme gjelder Anne Karin Elstads klassiker-serie Innhaugsfolket, som på linje med Kristin Lavransdatter-trilogien er evig gyldig for stadig nye lesere:

Innhaugsfolket er fortellingen om en familien fra Trøndelag på 1800-tallet som jeg som leser fulgte tett over fire bind i sin tid. Nå er det nye generasjoner som kan glede seg over denne fortellingen om streke kvinner og dere skjlærlighet, barn, eksteskap og kampen om tilværelsen.

I går visste hun ikke at han fans til, og nå er det som hun har kjent han alltid. Hun går gjennom dagen i tankene. Legger handa mot kinnet han strøk. Me den finger bare og lett som en fugleveng. Aldri har hun kjent så rart.

Twilight-serien er en betraktelig yngre romantisk klassiker som har rukket å bli hele 10 år: I anledning jubileet har Stephanie Meyers skrevet en ny versjon av første bind i serien, Liv og død. Her er rollene snudd på hodet:

Jeg ble overrasket over den elektrisiteten som strømmet gjennom meg, og forbauset over at det gikk an å bli mer oppmerksom på ham enn jeg allerede var. Jeg ble nesten overveldet av en vill innskytelse. Jeg ville strekke ut hånden og rør ved ham, stryke det vakre ansiktet en eneste gang i mørket.

Jeg ville strekke ut hånden og røre ved henne, stryke det det vakre ansiktet en eneste gang i mørket. Hva feilte det meg? Man kunne ikke båre gå rundt og ta på folk bare fordi lysene var slukket. I stedet la jeg armene hardt i kors foran brystet og knyttet nevene.

Nylig ble vi kjent med Lola, Anna og Isla. Har du ikke møtt dem ennå?

Stephanie Perkins er forfatteren allerede rukket å ta verden med storm, det siste året også Norge. Dette er bøkene som er midt i blinken om du skal til New York, Paris eller San Fransisco. De er også midt i blinken hvis du ikke skal noe sted som helst – og bare har lyst å forsvinne inn i ei bok, med romantikk og kjærlighet, skrevet for unge voksne.

Bare oss to, sammen, på alle måter som to mennesker som er forelsket i hverandre kan være sammen.

Her har vi hentet ut flere romantiske sitater fra bøkene om Lola, Anna og Isla her.

Flere tips til gode leseropplevelser finner du på Instagram: @ungebokelskere

Perkinsbilder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *