Ren poesi julehefte

når nettene blir litt for lange

Velg format

179 kr
På lager
ISBN
9788203364716
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Sider 88
Utgitt 2019
ISBN 9788203364716
Format Pocket
Språk Bokmål
Bokgruppe 416
Salgsdato 24.10.2019
Emne Skjønnlitteratur Antologier Julehefter Julen Lyrikk
I samarbeid med Ren poesis Ellen Wisløff, laget vi i Aschehoug i fjor vårt første julehefte, med stor suksess. Vi kalte det Når nettene blir litt for lange. Heftet solgte godt og fikk ros og godord av anmeldere. Vi regner med at fjorårets hefte banet veien for årets julehefte.
Også dette skiller seg ut som mer mollstemt enn øvrige julehefter - og vi plukker gjenbrukstekster og bestiller nye tekster av Norges beste forfattere. Populære Trygve Skaug er med i år også, Kristian Bergquist har 24 nye kalenderdikt om kjærlighet. Lars Saabye Christensen har skrevet en sørgmodig novelle om julefeiring. Her er også bidrag fra blant andre Gro Dahle, Jon Fosse, Fredrik Høyer, Helge Torvund og Ingvild Rishøi.
Julen er en tid der mange har aller mest lyst til å gjemme seg, dale ned i skjul og dukke opp en gang utpå nyåret. Julen 2019 blir ikke annerledes. Det kan vi love! For blått senker natten seg og drømmen om jula er ikke helt som livet selv. Hva gjør du? Jo, setter deg ned med Ren poesis julehefte. Det gjør alt litt bedre.

 


«Med alle litterære hefter som priser jula og den nostalgiske gleder, er det befriende med en samling som rister vekk glitteret og svir grøten.» Stavanger Aftenblad (Terningkast 6)

«Hatten av for Ellen Wisløff. «Når nettene blir litt for lange, Ren poesis julehefte 2019» innfrir all forventning. … befriende upretensiøst, lett og kjærlig.» Anders Neral, Bok 365 (Terningkast 6)

«Dette heftet er til den som synes at jula fort vekk kan bli litt for mye av det gode. Nettene er lange, og det skal ikke glemmes at også det mollstemte vakuumet kan ha god fart i juletider. Mellom disse permene er det lov å være trist, sint og singel, men også morsom, harselerende og lengtende.» Gry Elise Jacobsen, NRK 

Ellen Wisløff

Ellen Wisløff

Ellen Wisløff er damen bak Instagramkontoen Ren poesi som raskt fikk 100 000 følgere. I 2017 var hun redaktør for bøkene Mer ren poesi og Skitten poesi som kom ut på Aschehoug. Sammen med Endre Ruset er hun programleder for P2 poesimagasin Ordet fanger. Ellen Wisløff var redaktør for damebladet KK i mange år. I 2018 var hun redaktør for Ren poesis julehefte, et litt annerledes julehefte med undertittelen Når nettene blir litt for lange, som fikk stor oppmerksomhet og hevdet seg godt blant alle juleheftene.

Les mer

Astrid Waller

Artikler

Når nettene blir litt for lange

@renpoesi er tilbake med nok et fantastisk julehefte. Dette er et litt annerledes julehefte. For deg som er allergisk mot svibler og aldri finner skjøteledningen til juletreet, eller som bare synes nettene kan bli litt for lange.
Les mer