Bla i boken

Reisen til Bella Coola

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203354458
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Året er 1892 og Ingrid står ved rekka på amerikabåten SS Majestic. Idet hun ser fastlandet forsvinne, forlater hun for alltid livet i den lille hjembygda i Østerdalen. Ingrid reiser sammen med ektemannen Esten. De har tatt avgjørelsen om oppbrudd sammen, men har helt ulike forventninger til den nye verden. På båtturen over Atlanteren møter Ingrid prestesønnen Andreas fra Stavanger, som i likhet med henne rømmer fra en dyp sorg. Det vokser frem et sterkt og uventet fellesskap mellom dem.
"Reisen til Bella Coola" er en tidløs fortelling om tap, frigjøring og kjærlighet på tvers av klasseskiller og kontinenter.
"Med en velskrevet utvandrerhistorie framstår debutanten Kari Nygaard fra Tynset som en ny forteller i en klassisk tradisjon. ... [hun] bruker tradisjonelle elementer for å skape en god historisk roman som vil kunne ha muligheten til å fenge hos et stort publikum. For utvandrerromanen har solide historiske røtter her til lands, og Kari Nygaard viser at det fortsatt er mulig å få dette stoffet til å dirre."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Klok underholdning (...) Kari Nygaard har skrevet en god historisk roman om livet rundt 1900. (...) Hun leverer beskrivelser som lever videre i hodet."
Trine Styve Varlo, Haugesunds Avis

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2013
ISBN 9788203354458
Format Ebok
Språk Bokmål
Bokgruppe 852
Salgsdato 14.01.2013
Emne Romaner Sorg Emigrasjon 1800-tallet USA Historisk litteratur Kjærlighet Skjønnlitteratur

Kari Nygaard

Kari Nygaard er født på Tynset, men bor i Haugesund. Hun har hovedfag i nordisk litteratur og jobber som lærer. Hun debuterte med romanen "Reisen til Bella Coola" i 2013. "Det frosten tok" (2015) er hennes andre roman. Les mer