Prinsessens flukt

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203373091
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2017
ISBN 9788203373091
Format Ebok
Språk Bokmål
Bokgruppe 854
Oversetter Børge Lund
Salgsdato 12.07.2017
Orig. tittel In the shadow of the banyan
Emne Kambodsja Barndom Romaner Skjønnlitteratur 1970-1979
Raami er sju år gammel. Hun er prinsesse i den kambodsjanske kongefamilien, og lever en privilegert
tilværelse i Phnom Penh. Men en dag snus alt på hodet. Borgerkrigen når byen og palassene. Røde Khmer tvinger befolkningen til å forlate hjemmene sine og fører dem ut på landsbygda, hvor de blir internert i arbeidsleirer. Brått er Raamis idylliske barndom over.
Raamis familie utgir seg for å være bønder. Hvis deres virkelige identitet blir kjent vil de bli henrettet. Til tross for det brutale livet med slavearbeid og hungersnød, er Raami sterk. Hun klynger seg til barndommens minner og historiene som faren fortalte henne. Hun holder fast ved håpet, og forstår at selv i de meste ekstreme øyeblikk finnes det lojalitet og solidaritet.

Vaddey Ratner

Vaddey Ratner var fem år da Røde Khmer tok makten i Kambodsja i 1975. Etter å ha levd under deres brutale regime kom hun som flyktning til USA i 1981, uten å kunne et ord engelsk. Hun gikk senere ut av Cornell University med topp karakterer. Hun bor nå i Maryland i USA. "I skyggen av banyantreet" er hennes første roman og er basert på hennes egne opplevelser under diktaturet og flukten fra Kambodsja. Hun skriver på sin neste bok. Les mer