Podcastfestivalen nominert til Gullboken

Med Podcastfestivalen fikk Aschehoug på plass gode, uventede, overraskende og morsomme samtaler og har lykkes godt med å gi lytterne en ny inngang til bøkene, skriver juryen. Fikk du ikke med deg høstens podcastfestival? Fortvil ikke, den er tilgjengelig når som helst – hvor som helst.

Nå er Podcastfestivalen nominert til Gullboken i kategorien Årets markeds- og formidlingstiltak sammen med Bokbyen ved Skagerak og Faktasjekken. Prisen tildeles en kampanje, formidlingstiltak eller annen form for publikumsrettet tiltak, som kan være lokalt, regionalt eller nasjonalt. Tiltaket bør ha bidratt til å spre og å øke entusiasmen og interessen rundt boka, uavhengig av plattform.

– Det er veldig stas å bli nominert og det er takket være alle som har bidratt. Vi har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger på festivalen og det virker som vi har truffet godt med både form og innhold, sier kommunikasjonssjef Mona Ek.

Les mer om alle de nominerte her

Carl Frode Tiller i samtale med Lisa Tønne

Juryen om festivalen

I et forsøk på å nå enda bredere ut med sine skjønnlitterære utgivelser, arrangerte
Aschehoug en podcastfestival høsten 2017.  Med Podcastfestival mente forlaget at du ikke
trenger å være på et spesielt sted til en spesiell tid, men kan delta på festivalen når som helst og hvor som helst.

Med Podcastfestivalen fikk Aschehoug på plass gode, uventede, overraskende og morsomme samtaler og har lykkes godt med å gi lytterne en ny inngang til bøkene. Podcastfestivalen er redaksjonelt ambisiøs, og man har blant annet kunne høre Helga Flatland i samtale med Sissel Gran, Carl Frode Tiller i samtale med Lisa Tønne, Maja Lunde i samtale med Kristin Halvorsen og Jan Kjærstad i samtale med Sigrid Bonde Tusvik.

Prisen deles ut 6. juni på Latter.

Podcastfestivalen finner du her