Kategori: Podcast

Ketil Bjørnstad: – Det er konflikt som skaper kunst

Grosvold og Bjørnstad

Man bærer med seg alle sine begrensninger, og jo eldre jeg blir, jo mer kjenner jeg på min usikkerhet, sier Ketil Bjørnstad i dette podcast-intervjuet med Anne Grosvold.

Han er redd for «presensplaprere», de som skriver «så gjorde jeg det, så gjorde jeg det, så gjorde jeg det». Så redd for det at han omtaler seg selv både i første og tredje person i Verdens som var min. Han er ikke helt konsekvent, med andre ord, Ketil Bjørnstad.

– Det er jo et litterært grep, sier han selv.

Samtidig medgir han at han gjør det for å beskytte seg selv. – Minnene kan være så pass intime at jeg trenger avstand til meg selv.

Hvis man ikke prøver å bore i det ubehagelige, blir det ikke noe god litteratur. Det er konflikt som skaper kust.

I verket Verden som var min er Ketil Bjørnstad selvutleverende og skriver om ubehagelige sider ved seg selv. Til det sier Bjørnstad i dette intervjuet:

– Hvis man ikke prøver å bore i det ubehagelige, blir det ikke noe god litteratur. Det er konflikt som skaper kust.

Men hva tenker forfatteren om å skrive om andres levde liv? Se det må du spille av podcasten over for å høre.

Kjøp Sekstitallet her

Musikkbøker – podcast

Podcast: musikkbøker fra Aschehoug forlag

Denne høsten har vært en unik høst for musikkbøker, både internasjonalt og i Norge. Aschehoug har stått for fire av disse: ‘Balladen om Vidar Busk’, ‘DumDum Boys – en vill en’, ‘Sverre Knudsen, 1979’ og ‘Dødsarkiv. Mayhem 1984-1994’. Nazneen Khan Østrem prater om musikkbøker generelt, og tar en prat med Sverre Knudsen og to av personene bak boken ‘Dødsarkiv’.

Aschehoug podcast – første episode

Bøker av Jussi Adler-Olsen

I første sending kan du høre intervju med suksessdebutanten Ingar Johnsrud som klinket til med en 6er i VG på første forsøk med romanen Wienerbroskapet. Bli med en tur innom Aschehoug Skrivekurs og lurer du på hva bokhandlerne gleder seg mest til denne bokvåren? Thorbjørn Harr leser første kapittel av Jo Nesbøs BLOD PÅ SNØ.