Oppskrift på verdens beste kanelsnurrer

Få ting slår lukten av nybakte kanelsnurrer som sprer seg i huset. Og ingen kanelsnurrer kan måle seg med de fra Bakeren i Lom.

Dette trenger du:

  • 1 kg hvetemel
  • 1/2 l h-melk
  • 150 g sukker
  • 15 g salt
  • 15 g kardemomme
  • 1 stort egg
  • 50 g fersk gjær
  • 150 g smør i terninger
  • 125 g mykt smør
  • 125 g sukker
  • 2 ss malt kanel

Slik gjør du det:

  1. Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett smør i terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfolie, og la den heve i 1,5 time.
  2. Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på 40cm x 50cm.
  3. Smør smøret på deigen, og strø sukker og kanel jevnt utover. Gli med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.
  4. Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du 3 lag. Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50–60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers.
  5. Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute. Det kan være litt vanskelig å få til snurrene på første forsøk, men øvelse gjør mester. Fortvil ikke om de ikke blir perfekte, de smaker like godt uansett.
  6. Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie, og la dem heve i ca. 1 time. Pensle med sammenvispet egg, og strø med sukker.
  7. Stek ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Oppskriften er hentet fra boka Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom.