Slanke bøker i januar

Lesing er intervalltrening for hjernen, sa Liv Gulbrandsen under åpningen av Bokåret 2019. Er du interessert i en rask leseformstigning, så har vi noen knallgode lesetips. Og du rekker å lese alle i januar. Snakk om å lede på verden.

Ankomst av Gøhril Gabrielsen

En forsker skal overvintre ved et fuglefjell lengst nord i Norge. Hun er nylig blitt separert, datteren bor hos eksmannen, og hun venter på sin nye elsker. Etter hvert blir det klart at forskningsoppholdet også er en flukt. Hvem har hun egentlig overlatt datteren til? Og hvorfor kommer ikke elskeren?

Ankomst er en intens roman om utsatthet. Om å søke en forutsigbar virkelighet, men oppleve nærværet av nye, foruroligende krefter i og utenfor seg selv.

Å lese Ankomst er å tre inn i et utrygt rom. Den navnløse hovedpersonen oppholder seg i en hytte lengst nord i landet, milevis fra folk. Landskapet rundt er øde, vilt og vidt, og selv er hun lukket inne i fantasier, lidenskaper og drømmer. → Les hva redaktøren skriver om Ankomst 

Kjøp boka her

Historie om et ekteskap av Geir Gulliksen

Dette er en kjærlighetshistorie av i dag, en fortelling om et moderne samliv. Den handler om Timmy og Jon og livet de har sammen. Alt går bra, inntil det plutselig ikke går lenger, hva var det som hendte? Romanen undersøker om det er mulig å forstå hva som skjer når noen slutter å elske hverandre. Om det er mulig å forstå kjærligheten og hva den gjør med oss.

Jon forsøker å se seg selv og forholdet gjennom Timmy, slik han tenker seg at hun kan ha opplevd det. Slik blir dette en fortelling om innlevelse, om hva et langvarig kjærlighetsforhold er og kan være, og om de største forhåpninger vi har til oss selv og hverandre. Historie om et ekteskap ble blant annet nominert til Nordisk Råds litteraturpris og P2-lytternes romanpris.

Mer kan en ikke be om fra en roman: at den får leseren til å reflektere over eget liv. Med Historie om et ekteskap har Geir Gulliksen fått det til igjen.
– Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad

Kjøp boka her


Kvinne ser på menn som ser på kvinner av Siri Hustvedt

Det er umulig å se verden som før etter å ha lest Siri Hustvedts engasjerte og engasjerende, sterkt anbefalte, essays om kunst, kjønn og sinn, skriver Dagsavisen om essaysamling Kvinne ser på menn som ser på kvinner. Samlingen handler om kunst, kjønnskamp og identitet.
De elleve livlige essayene i samlingen bærer preg av den karakteristiske personlige grunntonen vi finner i alt Hustvedt skriver, og vi kjenner igjen forfatterens lidenskap for kunst, humaniora og vitenskap. Les første essayet gratis her

Kjøp boka her