Om Flexus, stupetårn og gulldass

I første episode av "Frokost for hjernen" snakker Henning Carr Ekroll om Skattepengene som forsvant, en bok som tar for seg tvilsom offentlig pengebruk.

Frokost for hjernen er podcasten som gir deg et forsprang på verden. Bli litt smartere og briljer med ny, morsom og informativ kunnskap. I første episode møter vi Henning Carr Ekroll som snakker om Skattepengene som forsvant, en bok som tar for seg tvilsom offentlig pengebruk.

IT-prosjekter som sprekker med summer tilsvarende et lite lands bruttonasjonalprodukt, rasteplasstoaletter som er dyrere enn en villa, stupetårn til nærmere 30 millioner og forsvarsanlegg som legges ned halvannen time etter åpning. Dette er bare noen av sakene i Henning Carr Ekrolls Skattepengene som forsvant.

Med undertittel Hvordan kaste bort 1,9 milliarder kroner på ingenting – og andre kostbare historier om offentlig sektor i verdens rikeste land forteller Ekroll med skarp og vittig penn hvor galt det kan gå når politiske ambisjoner, naiv tro på egen fortreffelighet og en tilsynelatende utømmelig pengesekk sauses sammen.

Flexusportene – symbolet på offentlig inkompetanse

I podcasten snakker Carr Ekroll om det elektroniske billettsystemet Flexus som havarerte – ikke bare én gang – men to ganger. Flexus ble til slutt et omdømmeproblem for Oslo sporveier. Carr Ekroll har bedt byantikvaren om å ta vare på Flexusportene som et symbol på offentlig inkompetanse på 90-tallet.

Dyrt å sette kommunen på kartet

Gulltoalettet på Senja ble brukt for å trekke folk til stedet. Hele 3,75 millioner kroner. Men det viste seg etter kort tid at toalettet ikke fungerte på vinteren – at bygningen ikke var dimensjonert for å tåle kulde, forteller Carr Ekroll. Og så må vi også innom det berømte stupetårnet på Hamar …

Gjør deg klar for en fornøyelig og sjokkerende halvtime.

Åpne Frokost for hjernen i din podcast-app

Eller hør første episode her:

Ny episode av Frokost for hjernen kommer hver fredag.

I første episode av "Frokost for hjernen" snakker Henning Carr Ekroll om Skattepengene som forsvant, en bok som tar for seg tvilsom offentlig pengebruk.

Skattepengene som forsvant

IT-prosjekter som sprekker med summer tilsvarende et lite lands bruttonasjonalprodukt, rasteplasstoaletter som er dyrere enn en villa og forsvarsanlegg som legges ned halvannen time etter åpning. Det er bare noen av stikkordene når Henning Carr Ekroll avslører hvordan politikere og byråkrater i offentlig sektor har kastet bort milliarder av kroner av fellesskapets midler.

Med skarp og vittig penn forteller Ekroll om hvor galt det kan gå når politiske ambisjoner, naiv tro på egen fortreffelighet og en tilsynelatende utømmelig pengesekk sauses sammen. Dette er en bok som det vil smerte å lese for alle som betaler skatt. Men budskapet er tydelig: Her trengs det full skjerping hos dem som har ansvaret for vår felles økonomi.

Boka er friskt illustrert av Tegnehanne.

Kjøp boka her
 

En fornøyelig, sjokkerende og deprimerende bok, spekket med treffende sitater fra famlende politikere.
– Jon Rognlien, Dagbladet