Nye skrivekurs for skrivespirer

Skrivekurs Foto: Luis Llerena

[dropcap custom_class=»normal»]D[/dropcap]rømmer du om å bli forfatter? Eller ønsker du å bli bedre til å skrive? Kanskje trenger du bare litt påfyll? Denne våren arrangerer Aschehoug forlag igjen skrivekurs for skrivelystne.

[spacer]

Kursene er det Trude Teige og Helga Flatland som står bak; begge forfatterne holder hvert sitt kurs tilpasset deg som ønsker å skrive romaner.

[spacer]

Trude Teige er tidligere journalist og programleder i TV2. Hun har skrevet syv romaner basert på omfattende research. I dette kurset vilhun dele sine beste tips og råd med deg:

All fiksjon er til dels bygd på virkelige hendelser. Men hvilke hendelser fra virkeligheten er spesielt egnet til å skrive om? Og hvordan finner man de gode historiene, hvis man ikke sitter på dem selv? Dette er et kurs om researchmetoder og graving i fortiden.

Kursdato: 28. mars / 25. april

[spacer]

Helga Flatland er en av de fremste forfatterne i sin generasjon. Hun mottok Tarjei Vesaas’ debutantpris for sin første roman og Amalie Skram-prisen for sitt forfatterskap, og er utdannet fra tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication.

Hun vil dele sine egne erfaring og lærer bort de ti tingene hun mener er de viktigste for å kunne skrive: Hvordan lage gode scener? Hvordan skape troverdige karakterer? Hvordan konstruere et plott? Dette grunnkurset er en gjennomgang av skrivekunstens hovedbyggeklosser for deg som vil komme i gang – eller komme videre – med skrivingen.

Kursdato: 21. mars / 18. april

Du finner mer info og bestillingsmuligheter her 

Skrivekurs: god dialog

Foto: Ingeborg Lindseth

Her kan du lese Bjarte Breiteigs skrivetips

Flere skrivetips og inspirasjon finner du her