Norge i Sudan

på bunnen av sola

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203295010
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788203295010
Format Ebok
Språk Bokmål
Bokgruppe 851
Salgsdato 08.09.2014
Emne Sudan Faglitteratur Bistand
Da verdens yngste nasjon ble til etter å ha utkjempet Afrikas mest langvarige borgerkrig, var det med Norge som fødselshjelper. "Norge i Sudan: På bunnen av sola" er historien om hvordan Norge har preget Sør-Sudans skjebne. Det er historien om hvordan norske hjelpeorganisasjoner vokste seg store på den gamle misjonsmarken. Om hjelpearbeidere som i solidaritet skaffet de sørsudanske opprørerne våpen, og norske politikere som banet vei for selvstendigheten. Det er historien om hvor lett det er å drømme om sitt eget land, og hvor vanskelig det er å bygge det.
I desember 2013 brøt det igjen ut krig i Sør-Sudan. I løpet av bare noen uker ble byer lagt øde og landet rasert. Nesten ett år senere er ingen fred i sikte.
"Glimrende om Norge i Sudan. Bibiana Dahle Pienes bok bør leses av alle med interesse for Afrika, bistand og Sør-Sudans spesielle historie."
Terje Vigtel, Bistandsaktuelt

"Bokens kanskje sterkeste side er dens troverdighet. Pienes arbeid vitner om en genuin undring, fascinasjon og frustrasjon som man bare kan få ved å ha tilbragt litt tid i landet. (...) Piene har skrevet en rystende og fascinerende bok. Man sitter igjen med en betimelig nyansering av bistandens effekter og norsk fredsarbeid."
Nikolai Hegertun, Minervanett

"En fantastisk innsiktsfull og grundig bok (...) En utrolig interessant bok for alle som har den minste interesse for Afrika og bistandsarbeide."
TM, magasinet Reiselyst

Bibiana Dahle Piene