Nervepirrende romjul

nervepirrende romjul

[dropcap custom_class=»normal»]P[/dropcap]sykologisk thriller, hardbarket krim eller ren og skjær spenning? Dette er årets bloddryppende julegavetips til krimleseren fra oss i Aschehoug forlag! 

[spacer]

Unni Lindells Jeg vet hvor du bor er en drivende spennende psykologisk thriller med Mariann Dahle i hovedrollen.

jeg-vet-hvor-du-borSeks år gamle Thona forsvant i en parsellhage i Oslo for femten år siden. Hun er fortsatt savnet. Politiførstebetjent Marian Dahle har vært borte på grunn av dårlig psyke og skade, men får nå i oppdrag av Cato Isaksen å se på cold casesaken. Duedamens sønn, Glenn Haug, var lenge mistenkt.
I ly av gjenopptagelsen settes en brutal hevn ut i livet. Menn blir kidnappet, torturert og forsøkt drept. Ingen skjønner den grusomme sammenhengen, før det nesten er for sent. Ting er ikke slik de ser ut. Marian får en farlig fiende. Og en natt er han der, i huset hennes.

Dagbladet: Endelig en krim der alt klaffer (Cathrine Krøger)

[spacer]

Tom Kristensens Pandora er en pageturner av en en thriller om det største bioterrorangrepet i Vesten, der vi igjen møter Stine Lind fra Profitøren.

pandoraEt cruiseskip i Karibia har fullsatt sal under kveldsshowet. I det forrykende avslutningsnummeret drysses gråhvitt miltbrannpulver over publikum, og det største bioterrorangrepet i Vesten er et faktum. På Mallorca ankommer Omar Shakir familiens feriebolig etter endte studier i London. Han blir tvunget til å spionere for den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA, for NSA mistenker at Shakirs far er selveste Oksen – den islamske stats mektige og usynlige finansansvarlige. I Oslo strever Stine Lind med å få til sin tredje dokumentar. Men når Shakir tar kontakt, øyner hun muligheten til å lage en verdenssensasjon av en dokumentar. Problemet er at den vil være avslørende for en av de mest barbariske terrororganisasjonene verden noen gang har sett.

Dagbladet: Pandora er et eneste rush av spenning fra første til siste side. (Ingvar Ambjørnsen)

[spacer]

I Tom Egelands Djevelmasken graver Bjørn Beltø denne gang i okkulte og religiøse mysterier

djevelmaskenEn ung lokalavisjournalist i Juvdal er i gang med en lokalhistorisk bok da han blir drept. Han blir funnet under kirketårnet i Juvdal kirke – akkurat der kallskapellan Pontius Fjeldberg ble funnet død i 1963. Hoppet kapellanen? Ble han kastet ut? Det fikk politiet aldri oppklart. Og nå er altså journalisten som gravde i den gamle saken, også død. Ikke nok med det: En djevelmaske, som kom til bygda med den okkulte predikanten Conrad Krämer i 1708, spilte en sentral rolle også i 1963. Men hvor er masken blitt av? Og hva er sammenhengen mellom dødsfallene i 1708, 1963 og 2015? Dette er det okkulte og religiøse mysteriet som Bjørn Beltø graver i.

VG: Mørke historier, mystiske historier og gode historier. Det er få som kan den kunsten bedre enn ham. (Geir Tangen)

[spacer]

Ingar Johnsruds Kalypso er en intenst spennende storpolitisk thriller som har fått toppskår hos anmelderne

kalypsoPå et sykehus i Oslo våkner politietterforsker Fredrik Beier langsomt til live. Han husker ingenting fra kvelden som førte han hit. Ved en villa på byens beste vestkant bor en barnløs, gammel enke, og postmannen reagerer på at hun ikke lenger tar inn avisen. Beiers kollega, Kafa Iqbal, tar seg inn i boligen, men enken er forsvunnet. Et overvektig mannslik ligger derimot i trappen – denne mannen finnes ikke i noen offisielle arkiver. Politiet finner snart en ny død kropp, og Fredrik og Kafa avslører at de to har en ting til felles. De innser at de står overfor en gjerningsmann som har mye å hevne, og ingenting å leve for.

VG: Ingar Johnsrud fortsetter å levere krim på absolutt internasjonalt toppnivå (Sindre Hovdenakk)

[spacer]