Varmende ramensuppe fra Alt Asiatisk

Det er straks høst og tiden for varmende supper og gryter. Ikke minst er det sesong for krabber og blåskjell. I Alt asiatisk får du smakfulle oppskrifter på pepperkrabbe, blåskjellsuppe, rød karri, chop suey og mye annet. Her få du oppskriften på en herlig japansk ramensuppe.

Denne japanske nudelsuppen er kjent for en rund, smakfull og dyp kraft. Det finnes oppskrifter på ramen som tar timevis å lage, men her er en versjon som tar deg fra cravings til ferdig suppe på godt under en time.

Kjøp Alt asiatisk
  1. Alt asiatisk
    Alt asiatisk
    Innbundet
    Tilbudspris 349 kr Før 399 kr
    På lager

Ingredienser:

  • 600 g lårfilet av kylling

  • 3 ss olje til steking

  • 1 ts salt

Kraft:

  • 8 tørket shiitakesopp eller annen aromatisk sopp

  • 1 ½ l vann

  • 25 g ingefær i strimler

  • 2 vårløk

  • 4 ss soyasaus

  • 2 ss kyllingbuljong

  • 2 ss mirin

  • ¼ ts salt

Ramen-egg:

  • 1 egg til hver porsjon

  • 1 ½ dl soyasaus

  • 1 dl mirin

  • 1 ss sake (kan sløyfes)

Tilbehør:

  • Ramen-nudler eller eggnudler

  • Ristede sesamfrø

Fremgangsmåte:

  1. Bløtlegg soppen i kokende vann i 20 minutter. Skyll den deretter i kaldt vann og klem ut vannet. Del soppen i skiver.

  2. Salt kyllingen og stek den i en stekepanne på middels høy varme i 5–6 minutter, snu den og stek videre i 3–4 minutter. La den hvile på et fat og del den i biter ved servering.

  3. Stek den hvite delen av vårløken sammen med ingefær i oljen fra kyllingen. Den grønne delen hakker du opp til garnityr. La grønnsakene frese i ca. 2 minutter før du lager kraft ved å tilsette vann, soyasaus, mirin, buljongpulver, salt og shiitakesopp.

  4. Legg på lokk og la kraften koke på middels høy varme i ca. 10 minutter I mellomtiden koker du nudlene.

  5. Sil kraften forsiktig gjennom et dørslag, og hold tilbake den grumsete kraften som ligger i bunnen av kjelen. Hell den klare kraften og soppen tilbake i kjelen, og hold den varm på lav varme. Server ramensuppen i dype boller med nudler nederst, toppet med kylling, egg, vårløk og sesamfrø.

Tips:

Ramen-eggene bør du lage minst 4 timer før servering, eller dagen før. Stikk først et lite hull med en nål eller spiss kniv i den butte enden av eggeskallet. Da blir det enklere å skrelle. Kok opp vann. Når det koker, senker du varmen til middels høy og legger eggene forsiktig oppi. Rør eggene rundt i sirkelbevegelser i ca. 1 minutt, for å samle eggeplommene. La dem koke i ca. 5–6 minutter til de er bløtkokte, alt etter størrelsen. Stopp kokingen ved å legge eggene i iskaldt vannbad i minst 5 minutter. Skrell dem og legg dem i marinaden. Legg gjerne et stramt lokk på eller en tallerken over eggene, slik at de ikke flyter opp. Oppbevar i kjøleskapet. Del eggene i to rett før servering.

Elisabeth Le

Elisabeth Le

Elisabeth Le (f. 1994) driver den populære bloggen og instakontoen Alt asiatisk. Hun kommer fra Drammen, hvor familien fortsatt bare kaller henne TuTu. Kokeboken Alt asiatisk er hennes første bok.

Les mer