Lykkeravnene

Velg format

99 kr
På lager
ISBN
9788203258374
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Noen ganger skal det en skurk til for å redde deg fra monstrene.

Siv har vokst opp med historier om Myrslasker og Lykkeravner - farlige monstre og beryktede røvere. En gang herjet monstrene i landsbyen, drepte mennesker og lagde smykker av føttene til de døde. Monstrene forsvant på mystisk vis. Det gjorde også de fredløse Lykkeravnene. Er historiene sanne eller bare oppdiktet? Og hvorfor straffes alle som snakker om Lykkeravnene? Når merkelige ting begynner å skje, tror Siv at monstrene er tilbake. Hun dukker ned i landsbyens labyrint av mørke hemmeligheter, lover og løgner. Hun skal avsløre sannheten om hvem som er helter og hvem som er skurker.

"Lykkeravnene" er første bok i fantasytrilogien om 11 år gamle Siv og vennene Folly og Kasper.
Forfatter Paul Durham vant litteraturprisen The Cybil Award for Middle Grade Speculative Fiction 2014 for "Lykkeravnene". "... du verden som eg koste meg! Allereie etter eit par kapittel kjende eg att den sitrande kjensla eg fekk første gong eg las Harry Potter. Dette universet er milevis unna trollmannsskulen, men det er likevel noko med den hjertevarmen Durham formidlar folka og historia med som gjer at eg ikkje klarer å kome unna HP-referansen. (...) ei super fantasy-bok for ungdom."
Signhild, signhild.blogspot.no

"Durham har skrevet en eventyrlig historie full av intriger og med et rikt persongalleri som umiddelbart fanger leseren (...) intelligent historiefortelling, vidd og en heidundrende god historie gjør dette til en "må leses"-bok."
Kirkus Review

"Plottet er både mørkt, uforutsigbart og originalt. (...) svært så underholdende. (...) en meget god fantasy roman, med levende skildringer og flotte karakterer. (...) henrykt over å høre at dette er del en av en kommende trilogi."
Beate Ellingsen, blogger Heartart

"Syntes det var en fullt brukbar blanding mellom fantacy og action i boka, spesielt med tanke på at den er beregnet for ungdom. I tillegg bør oversetteren få en viss anerkjennelse for å ha oversatt en del navn og allikevel funnet noen med litt symbolikk."
luktenavtrykksverte.blogspot.no

"Boken er mer som en valp, snill, litt vimsete og veldig rampete. (...) jeg lar meg absolutt underholde. (...) Denne boken ville jeg lese på grunn av omslaget."
Bjørn Veen, ungdomsboka.blogspot.no

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788203258374
Format Ebok
Språk Bokmål
Bokgruppe 858
Oversetter Jan Chr. Næss
Salgsdato 05.09.2014
Orig. tittel The luck uglies
Emne Fantasy Romaner Skjønnlitteratur

Paul Durham

Paul Durham er utdannet jurist og bor i New Hampshire, USA, sammen med kone, to døtre og et digert, hårete beist som den lokale dyrebeskyttelsen påstår er en katt. Han skriver bøkene sine i skrivestuen i hagen, og går alltid med en liten porselensfrosk i lommen som visstnok skal bringe lykke. Han debuterte med "Lykkeravnene", som er første bok i fantasy-trilogien om 11 år gamle Siv og Lykkeravnene. "Ingen ære blant tyver". er andre bok i trilogien.

"Lykkeravnene" vant litteraturprisen The Cybil Award for Middle Grade Speculative Fiction 2014. Les mer

Andre i samme serie

  1. Ingen ære blant tyver
    Ingen ære blant tyver
    Ebok
    119 kr