Lei av å scrolle? Kom i leseform!

Skulle du også ønske du brukte mer tid på å lese bøker? Da er vi to! Jeg ender oftere og oftere opp med å scrolle på mobilen, og lar meg friste av nok en episode med Stranger Things. Men nå er det slutt. Fra i dag skal jeg trene lesekondis!

På samme måte som mange av oss ønsker å leve mer økologisk eller være mer ute i skog og mark, står også lesing høyt på lista over aktiviteter vi ønsker å prioritere. Allikevel er det tungt å komme i gang, for det finnes jo så mange unnskyldninger for å gjøre det stikk motsatte.

Påsken er en ypperlig anledning til å trene opp lesekondisen. Velg ei drivende spennende bok, så greier du garantert ikke slutte å lese.

Også lesing handler om trening, og det tar tid å bygge lesekondis. Så sett deg noen lesemål, og gå i gang med å gjenerobre bøkenes verden.

  • Konsumer litteratur på flere enheter og plattformer – papirbok, ebok og lydbok. Papirbok på senga, ebok på toget og lydbok på tur. Transportetapper – i kjøretøy eller til fots – er ypperlig lese- og lyttetid.
  • Sett vekkeklokka en halvtime tidligere, og les 30 minutter før dagen starter. Det gir følelsen av å ha et forsprang på verden.
  • Bruk et kvarter av lunsjen til å lese, eller sett på ei lydbok og gå en tur. Bra for kropp, hode og humør.
  • Dropp alle unnskyldninger for ikke å lese, og tving deg selv til å plukke opp en bok. Det tar forbausende kort tid før du er i kjempegod leseform.
  • Start en lesesirkel. Både motiverende, sosialt og lærerikt.

Følg disse tipsene, så kommer du leseform i påsken!

Har du flere gode tips du har lyst til å dele? Send dem til mona.ek@aschehoug.no