Vinn bokelskerens hjerte

Er du forelska i en bokelsker? En bok er jo en selvsagt gave, men her er åtte andre gaveideer til som garantert vil få bokhjertet til å banke.

Skrevet av: Mona Ek

De beste valentinsgavene til bokelskeren i ditt liv:

  • Ei bok: Finn ut hva han liker å lese, og be om hjelp i bokhandelen. Der vet de nesten alt og kan hjelpe deg med å finne den perfekte boka. Eller gi henne yndlingsboka di. Gjerne den du har hatt hjemme.

  • Høytlesning: Kanskje litt kleint, men også ganske herlig. Mange har gode minner om høytlesning og det er nokså fint å ligge i armkroken og bli lest høyt for. Finn også frem noe godt å spise.

  • Et lesekort: Det er alltid vellykket å dele leseropplevelser. Gi bort et lesekort med titler du har lyst til at dere skal lese. Lag en spilleliste på Spotify i tillegg. En bok- og musikkklubb for to.

  • Lag et bokmerke: Bokmerker er noe vi aldri får nok av. Lag et personlig bokmerke – med bilde, sitat eller et kjærlighetsdikt.

  • Bokhandeldate: Inviter henne på en date i hennes favorittbokhandel eller en bokhandel du vet at hun vil elske. Gjør litt research og planlegg for en lang kveld videre på kafé eller bar.

  • Bokstæsj: Det finnes så mange morsomme ting for bokelskere. Hva med en Bamboo Bathtub Caddy eller et nydelig cover til Kindle-brettet hans? Eller hva med et nytt pledd eller et kult leselys?

  • Ny notatbok: Mange bokhandlere har mange fine notatbøker. Finn den fineste og skriv inn dine egne favorittsitater eller sitater fra yndlingsforfatteren hennes. Kanskje dere har noen felles?

  • Teater eller bokbad: Har han en favorittforfatter? Sjekk om det er et bokarrangement i nærområdet. Et bokbad eller en forestilling.

  • En lesestol: Dette er for viderekommende! Gi en lesestol. En skikkelig lesetol. Dyp, myk og mørk. Og tid til å lese.

 

Bøkene i Lesegleder-serien er for deg som elsker å bli oppslukt av en god bok. Vi utgir dem for å la deg drømme deg vekk til andre tider, eller andre liv. Unn deg selv egentid, trekk pleddet godt omkring deg – og les i vei. Følg @lesegleder på Instagram eller Facebook for flere boktips.

Bli kjent med Lucy Diamond

Strandkafeen av Lucy Diamond er definitvt årets sommerbok.

Kvinner og barn først

Hvorfor er vi så fascinert av historien om Titanic?

Slik starter du en lesesirkel

Har du lyst til å få litt mer tid til å lese? Start en lesesirkel! Det er både morsomt, lærerikt og sosialt.