Vinn bokelskerens hjerte

Er du forelska i en bokelsker? Bruk valentinsdagen til å vise at du virkelig forstår bokelskeren i ditt liv. Alt de ønsker seg er jo bøker, og du kan enkelt vinne hjertet deres ved å pakke inn en god historie.

Skrevet av: Mona Ek

Den store kjærligheten

Kjærlighet er et av de store temaene i litteraturen, og den finnes i så mange varianter. Kjærligheten mellom mor og barn, mellom kjærester eller kjærligheten som finnes i et vennskap. 

En av forfatterne som tar oss med inn i den virkelig store kjærligheten er Gill Paul. I romanene I gode og onde dager og Tsarens datter trekker hun fram skjebnene til Tatiana og Maria Romanov. De to kvinnene får hver sin bok, og vi følger dem i dagene og årene etter henrettelsen av tsarfamilien i Russland i 1918.

Begge kvinnene opplever stor kjærlighet i sitt liv, på hver sin måte. I Tsarens datter er kjærlighet selve nøkkelen til at Maria overlever.

Valentinsdagen gir en ekstra god grunn til å benke seg ned med en ordentlig god kjærlighetshistorie. Men husk lommetørkle, for alle kjærlighetshistorier ender ikke nødvendigvis godt.

 1. Tsarens datter
  Tsarens datter
  Ebok
  Tilbudspris 157 kr Før 179 kr
  På lager

Flere bokrelaterte valentinsgaver:

Alle bokelskere setter pris på en pent innpakket bok, men det er også fryktelig gøy med alle mulige bokrelaterte gaver.

 • En bok: Finn ut hva han liker å lese, og be om hjelp i bokhandelen. Der vet de nesten alt og kan hjelpe deg med å finne den perfekte boka. Eller gi henne yndlingsboken din. Gjerne den du har hatt hjemme.

 • Høytlesning: Kanskje litt kleint, men også ganske fint. Mange har gode minner om høytlesning og det er nokså fint å ligge i armkroken og bli lest høyt for.

 • En leseliste: Det er alltid vellykket å dele leseropplevelser. Gi bort en leselister med titler du har lyst til at dere skal lese.

 • Lag et bokmerke: Bokmerker er noe vi aldri får nok av. Lag et personlig bokmerke – med bilde, sitat eller et kjærlighetsdikt.

 • Bokhandeldate: Inviter henne på en date i hennes favorittbokhandel eller en bokhandel du vet at hun vil elske.

 • Bokstæsj: Det finnes så mange morsomme ting for bokelskere. Hva med en Bamboo Bathtub Caddy eller et nydelig cover til Kindle-brettet hans? Eller hva med et nytt pledd eller et kult leselys?

 • Ny notatbok: Mange bokhandlere har mange fine notatbøker. Finn den fineste og skriv inn dine egne favorittsitater eller sitater fra yndlingsforfatteren hennes. Kanskje dere har noen felles?

 • Teater eller bokbad: Har han en favorittforfatter? Sjekk om det er et bokarrangement i nærområdet. Et bokbad, eller en forestilling basert på favorittboka hans.

 • En lesestol: Dette er for viderekommende! Gi en lesestol. En skikkelig lesetol. Dyp, myk og mørk.

 

Bøkene i Lesegleder-serien er for deg som elsker å bli oppslukt av en god bok. Vi utgir dem for å la deg drømme deg vekk til andre tider, eller andre liv. Unn deg selv egentid, trekk pleddet godt omkring deg – og les i vei. Følg @lesegleder på Instagram eller Facebook for flere boktips.

Gill Paul er dronningen av historisk drama

Gill Paul skriver bestselger-romaner med handling fra moderne historie, som blant annet Titanic-forliset, Krim-krigen, og den russiske revolusjon.

Kvinner og barn først

Hvorfor er vi så fascinert av historien om Titanic?

Slik starter du en lesesirkel, og holder den ved like

Har du lyst til å få litt mer tid til å lese? Start en lesesirkel! Det er både morsomt, lærerikt og sosialt.