Lena blir storesøster

av

M

amma og Oddvar har en stor nyhet til Lena: Hun skal bli storesøster. Lena bestemmer seg for at hun skal få en liten søster, som skal hete Elsa. Men babyen som kommer ut, skal hete Sverre, og er helt annerledes enn Lena hadde tenkt seg.

Lena har høye forventninger til lillesøster. Hun har rødt hår akkurat som henne selv. Hun er Lenas største fan. Hun gjør alltid som Lena sier. Og Lena skal være verdens beste storesøster. Men det tar så lang tid å få en lillesøster. Og så viser det seg at lillesøster er en lillebror. Nei, det er feil, sier Lena. Og Sverre er ikke noe fint navn! Ingenting er slik Lena trodde det skulle være …

Lena blir storesøster av Ida Jackson er den fjerde boken om kule, morsomme Lena og er herlig illustrert av Hilde Hodnefjeld. De andre bøkene i serien er Lena lager parfyme, Lena farger håret og Lena blir prinsesse.

Lena blir storesøster

 

 

 

Bøker for nye LESESTJERNER

Bøkene i serien LESEHESTEN er perfekte for LESESTJERNER som akkurat har lært å lese selv. Lesehestene er lettleste, morsomme og spennende bøker som vil inspirere barna til å bli ivrige lesere.

Lesehesten

Lesemoro med Den lille Lesehest-appen

Les mer / last ned

Lesehesten fra Aschehoug tar barn på alvor. App’en gir barn godt innhold, og tilbyr nyttige ekstrafunksjoner for å gjøre barna bedre til å lese. Her har man utnyttet de nye mulighetene digitale kanaler gir på en god måte. Et godt design og bredt innhold gir lesehesten det lille hestehodet av et forsprang som skal til for å sikre seieren i en tøff klasse med mange gode kandidater. Rett og slett et godt stykke håndverk av en app.

(jurybegrunnelse, «Den lille Lesehesten» – vinner av Gulltasten 2011)

Barna kan velge om de vil høre på en høytoppleser mens de leser med, eller om de vil lese inn selv eller la andre lese inn historiene. Slik kan både barna selv og foresatte eller lærere følge med på leseutviklingen.