Last ned krim som ebok til påske!

Det ligger an til å bli en rolig påske i år, men det er ingen grunn til å ikke følge et godt gammelt jungelord: Krim er best til påske!

Skrevet av: Siv Kvarekvål

Selv om påsken ser ut til å bli veldig annerledes for de fleste av oss,er det viktig at vi holder på gamle tradisjoner. Og krim til påske er en av dem. Og visste du forresten at Kvikk Lunsj og krim passer perfekt sammen? Bare prøv!

Om du finner deg en solfylt spot i en park eller på verandaen, i marka eller dypt i sofaen med et pledd spiller ingen rolle. Det viktigste er at du passer på at påsken blir bra og lesebrettet er fylt opp med skummelt god krim. Jeg har plukket ut et knippe på åtte bøker som jeg skal lese i påsken, og følger du lenken nederst i posten kommer du til en side med enda flere gode tilbud på ebøker.

Ingen grunn til ikke å lese krim i påsken der altså!

Påskekrim. Kun for nordmenn?

Krim og påske hører sammen, men visste du at påskekrim er et særnorsk fenomen? 

Det er bare vi nordmenn som «må» lese krim til påske. Svenskene er litt misunnelige på oss, de får det nemlig ikke helt til i Sverige.

Samma det! Nå er det påskekrim som gjelder. Jeg har plukka ut 8 bøker som er mine favoritter.

Nyforelska - i en svensk krimforfatter

Som jeg har sagt før – jeg er nyforelska i Anders de la Motte. Akkurat nå er Årstidskvartetten det eneste jeg snakker om (nesten). Det er så uhyggelig, melankolsk, så spennende, ganske langsomt, men med så utrolig gode mellommenneskelige skildringer. Jeg lover deg at twisten på slutten overrasker, man forstår ikke hele historien før siste side er snudd. Og det digger jeg! 

Det beste med denne serien er at du kan begynne med hvilken bok du vil, de henger ikke sammen, selv om det er en kvartett. Men når du først har lest én, har du lyst til å lese alle. Jeg lover!

Jeg begynte med Sensommer. Siste bok i kvartetten, Våroffer er ute i innbundet utgave nå, og finnes selvfølgelig også som ebok! Du kan lese mer om hele Årstidskvartetten til Anders de la Motte her.
 
Klar for en nakkehårene-reiser-seg leseopplevelse? Hvis ettåringen din forsvant, ville du gjenkjent henne 20 år senere? Stella er psykoterapeut, gift og mamma til en sønn på tretten. Når Isabelle kommer til Stellas klinikk slår fortiden til henne som en knyttneve. Er Isabelle datteren hennes, Alice, som forsvant for 20 år siden? Si at du er min er en psykologisk thriller, eller kanskje grøsser, som er så intens og som balanserer på knivseggen mellom hva som er virkelighet og hva som er vrangforestilling at man nesten mister pusten.

Sett av hele dagen til å lese denne, du klarer ikke å legge den fra deg!
 
Gravejournalist Kajsa Koren arbeider med en tv-dokumentar om #metoo i Norge, og under arbeidet ser hun noen sammenhenger mellom Norges nye justisminister, en død mann som blir funnet på en forfallen gård og en forsvinningssak politiet jobber med. Hun drar oss med rett inn i #metoo-debatten og den politiske hverdagen i Norge. Det som er så bra med alle Trude Teiges bøker om den briljante gravejournalisten Kajsa Koren er at hun løfter opp viktige temaer og skriver intenst, spennende og gnistrende bra krimromaner om det. I denne boken, Aldri tilgi, er det #metoo som blir satt i søkelyset. Jeg er enig med flere av anmelderne som mener dette er drivende godt og triller 5’ere på terningen.
 
Savner du å lese Stieg Larsson? Da har du kommet på riktig spor! Den stille uke er Sven Petter Næss’ krimdebut, og han drar til med en skikkelig troverdig politikrim.

Kripos-etterforsker Harinder Singh må bistå det lokale politiet med å oppklare en drapssak. Nå er Axel, fabrikkdirektørens sønn, drept, og for en tid siden forsvant en jente som vanket i samme miljø. Når Harinder Singh kommer hjem til Elvestad, småbyen han vokste opp i, ser han at mye er likt som da han dro. Familien Davidsen tilhører fortsatt byens maktelite, og mange har noe å skjule. Gamle konflikter blir som nye når Singh begynner å trekke i trådene … Ikke verst å bli sammenlignet med Stieg Larsson og Jørn Lier Horst i debuten – sabla god krim sier nå bare jeg.
 

Iskald krim fra Danmark

Jens Henrik Jensens serie om krigsveteran Niels OXEN er iskald krim. Frosne flammer henter lekkert opp tråden fra forrige bok, Mørke menn. Niels Oxen har på mirakuløst vis overlevd etter store skader og står nå i sitt livs drama. Han bestemmer seg for å ta opp kampen mot overmakten, hvis ikke er han dømt til evig flukt … 

Det danske Ekstrabladet sier «Hele serien gjør seg fortjent til fem stjerner» - flaks da – at hele serien finnes som ebok! Tipper dette skal få timene på hytta til å fyke av gårde!

Kriminalpsykolog Sebastian Bergman har slått seg til ro med at hans dager på Riksmord er over. Men når datteren hans Vanja blir koblet på en brutal voldtektssak og et av ofrene dør blir Riksmord, og etter hvert også Sebastian Bergman, koblet på. Gamle konflikter og personlige problemer må ryddes av veien når en brutal voldtektsmann går løs. En høyere rettferdighet er sjette bok om den ganske så arrogante og provoserende Sebastian Bergman.

Husker du TV-serien Broen? Forfatter Hans Rosenfeldt skrev den serien – kvalitetsstempel!
 
Hver gang man åpner en krim av Øystein Wiik vet man at det blir rått og brutalt. Det gjelder absolutt i Tredje gang du dør. Han er en mester i å utsette personene i boken for grufulle torturmetoder. Og det verste av alt er jo at Øystein har gjort god research, dette er torturmetoder som er blitt brukt i virkeligheten …

Hauk Alving tar livet av torpedo Kalle Halvorsen, kvitter seg med liket og gir seg ut for å være Kalle. Dette fører ham blant annet inn i et hemmelig nettverk av illegal organhandel og etnisk rensing. Hauk Alving tar opp kampen mot den hensynsløse lederen, Ferrara, men har han noen sjans til å vinne denne kampen?
 
Klar for storpolitikk i påsken? Hundene i Raqqa er en nervepirrende og virkelighetsnær thriller om et gisseldrama i Raqqa i Syria, et planlagt terroranslag mot Stortinget og en redningsaksjon helt utenom det vanlige. Og Trygve Kalland vet hva han snakker om, han har vært offiser og har flere utenlandsoppdrag bak seg.

Hvis du kjeder deg denne påsken kan du skylde deg selv. Det er i alle fall ikke lesestoffet det skal stå på! Dette var bare åtte knallgode påskekrimmer, men følger du lenken her finner du en mengde ebøker til rå priser. Sjekk det ut!

Lurer du på hvordan du skal kjøpe ebok til ditt Kindlebrett, finner du oppskriften her. På denne siden finner du også de fleste svar angående kjøp og bruk av ebøker.
 
Finn den beste spoten du kan tenke deg akkurat nå og gjør det beste ut av det!

Ha en riktig god påske!

Kjøp ebøker til påske her
  1. Aldri tilgi
    Aldri tilgi
    Ebok
    169 kr
    På lager

De 10 beste krimbøkene til påske

Krim hører påsken til. Her får du en oversikt over den beste påskekrimmen vi har å by på!

Påskekrim – et særnorsk fenomen

Kriminallitteratur til påske er en norsk tradisjon. Men hvordan er det blitt slik?

Anders De la Motte årstidskvartett er endelig fullført!

Anders de la Motte er Sveriges nye krimkonge. Disse fire bøkene, Årstidskvartetten, er kritikerroste og elsket av leserne!