Hun ga alt for Norge

Velg format

Forventet i salg 07.10.2022
399 kr
ISBN
9788203298219
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2022
ISBN 9788203298219
Format Innbundet
Språk Bokmål
Bokgruppe 319
Emne Biografier Faglitteratur
Else Heimstad var en usedvanlig varm, mangesidig og sterk kvinne. Hun brukte hele livet på å hjelpe krigsseilere som var i ferd med å bukke under på grunn av manglende oppfølging etter krigen.
Hennes oppofrende innsats var helt avgjørende for at de omsider fikk krigspensjon og en unnskyldning fra norske myndigheter.

Else var gift med krigsseileren Leif som selv var tungt traumatisert. Sammen dro de landet rundt og fraktet skakkjørte mennesker til et leilighetskompleks i Risør, kalt Konvoibyen. Else skulle jobbe der i ett år, men var bestyrer til hun døde 95 år gammel. Tunge skjebner og utagerende oppførsel preget hverdagen, men Else ble som en mor for hundrevis av krigsseilere. Takket være Else fikk de verdigheten tilbake.

Elses historie handler om å sette andre foran seg selv, om å rekke ut en hånd til de som trenger det og om å se håp der andre ser fortvilelse.

Asbjørn Bakke (f. 1961) er redaktør i Aftenposten og rutinert musikkjournalist. Han har tidligere gitt ut Revolver. En skarpladd guide til rockhistorien (2007) og vært medforfatter i boka Norsk rocks historie (2009). Les mer

Artikler

Erik Bye - Norge på to bein

Erik Bye har betydd så mye for så mange. Denne biografien reiser en bauta over et bemerkelsesverdig menneske.
Les mer