KOS DEG MED BESTEFARBOKA I PÅSKEFERIEN – 10 GODE RÅD

Bestefarboka

[dropcap custom_class=»normal»]P[/dropcap]Påskeferien er en flott tid for å gjøre ting sammen i lavlandet, eller til fjells, inne eller ute. Inne er det tid for samvær, matlaging, spill, leker og kreative aktiviteter. Ferier gir oss anledning til nærhet, ro, mer tid. Til å gjøre noe annet som for eksempel å lage et prosjekt som å bake, lage mat, legge et stort puslespill, ha ludokonkurranse.

Av: Bestefar og forfatter Vegard Vandvik

I fjellet er det mulighet for å nyte siste rester av vinteren, i lavlandet våkner naturen til etter vinterdvalen og det er mye å utforske ute: blomster, busker, fugle- og dyreliv. Våronn i hagen vil de minste gjerne være med på, og vi kan dra på landet for å se på påskelammene. Våren er også tid for oppdagelsesferder og skattejakt. Vi har mye uoppdaget rundt oss i nærmiljøet vårt som er mer enn spennende nok. Barn trenger ikke reise langt for å ha det kjekt.

Her kommer 10 gode grunner for å dele Bestefarboka i påskeferien:

  1. Påskeferien er en ekstra god tid for å gjøre noe sammen som vi ikke får så mye tid til i den hektiske hverdagen som mange barn opplever.
  2. Bestefarboka er stinn av ideer og refleksjoner om ting vi kan gjøre sammen inne og ute.
  3. Mange barn setter stor pris på den ro og trygghet som det er bare å være sammen med sine besteforeldre.
  4. Bestefar har mange egenskaper, interesser, kunnskaper, erfaringer og historier som han vil dele på og som kan gjøre barneøyne store.
  5. Mange barn savner en voksen som har tid og tålmodighet og vil høre på hva de vil fortelle, eller spørre om. Barn er vitebegjærlige og kunnskapstørste.
  6. Vi kan sammen også lage historier, rim, dikt, tegneserie og mye annet.
  7. Besteforeldrene gjorde også mye kjekt da de var små, som kan fenge barnebarnet, og gamle spill og selskapsleker går ikke av moten!
  8. Bestefars loft, kjeller, arbeidsrom, verksted og garasje kan inneholde skatter for et mindre barn. Og mulighet for mange spørsmål og refleksjoner. Akkurat slik som det gjør når vi går på museum sammen.
  9. Tar vi ipad-ferie også, noe som kan være sunt for barna, kan vi få mange gode øyeblikk sammen. I hvert fall hvis bestefar stenger av TV-en også.
  10. Mange av kapitlene i Bestefarboka kan det leses høyt ifra og kan benyttes til samtale, eller til deling av egne vitser, historier,gulløyeblikk og opplevelser. God påske!