KONKURRANSE: Vinn Trude Teiges Matminne frå mors kjøkken!

Konkurranse: vinn Trude Teiges Matminne frå mors kjøkken

Vi har nylig gitt ut Trude Teiges kokebok Matminne frå mors kjøkken på ny, og nå har du muligheten til å vinne en bok full av vestlandsoppskrifter!

Vi har hele fem bøker å avse – alt du trenger å gjøre er å skrive hvorfor du har lyst å motta boken i kommentarfeltet under.

Matminne frå mors kjøkken handler om tradisjonell norsk mat, skapt av formødrene våre. Boka er også derfor ei bok om kvinnehistorie, matkultur, tradisjoner og identitet.

Trude Teige skriver innledningsvis:

Dette er ei bok som har som mål å inspirere til å ta i bruk vår heimlege, tradisjonelle matskatt og prøve noko «gamalt nytt». Ikkje mat som for lengst er gått ut av bruk fordi det er vanskeleleg å få tak i råvarene som trengst, fordi det er for tungvindt å lage, eller fordi vår oppleving av kva som er godt, har forandra seg – men norsk tradisjonsmat som i dei seinare åra meir og meir har måtte vike for utanlandske retter og ikkje minst moderne «pose- og boksmat». 

Mat er kultur, mat er tradisjonsverande, mat er identiet, og for meg er mat også sanselege minne frå barndom og oppvekst. 

Matminne frå mors kjøkken har en rekke gode oppskrifter på tradisjonskost fra Vestlandet, men også inspirasjonsbilder og tekster fra kjente personer , som Hilde Louise Asbjørnsen, Jan Åge Fjørtoft, Are Kalvø, Arill Risse, Krisitn Krohn Devold, Fredrik Steen og Nils Petter Molvær.

Matminne frå mors kjøkken av Trude Teige handlar om tradisjonell norsk mat, skapt av formødrene våre, og er difor også ei bok om kvinnehistorie, matkultur, tradisjonar og identitet.

Har du lyst på et eksemplar?

Legg inn en kommentar i kommentarfeltet under, og vi trekker fem heldige vinnere! Frist for deltakelse: 20. november 2016

Mens du venter, kan du prøve deg på ekte ferjesvele. Oppskriften finner du her. 

Boka er forresten å få kjøpt på tilbud til kun kr. 199,-

148 Comments

 1. Veldig gjerne! Er ikke så bevandret i norsk mat da det mest blir asiatisk, så det hadde vært artig å overraske mor med mat laget etter oppskrifter kanskje hun selv husker, spesielt siden hun foretrekker litt mer tradisjonelt enn det jeg vanligvis kan diske opp 😀

 2. Anita Kristiansen

  Jeg har fått en ny lidenskap som er matlaging og er lærevillig og motivert for å prøve ut nye retter nå.

 3. Inger Elisabet Åsheim

  Denne boken kunne jeg tenkt meg. Selv om vi får nye impulser og retter fra andre land, må vi ikke glemme våre egne tradisjoner.

 4. Liker å lage mat, men det blir lite av det norske. Så denne boka hadde passa perfekt. 🙂

 5. Ja takk. Den boken vil jeg gjerne ha !
  Inspirasjon til å lage nye ting og gamle retter med sjel og tradisjon er alltid gøy !

 6. Bente Sundfjord

  Jeg vil svært gjerne ha en Matminne-bok! Kan trenge det i disse tacotider.

 7. Kunne tenkt meg denne veldig. Jeg er veldig glad i mat, og er alltid på utkikk etter gode oppskrifter, om de er nye eller tradisjonelle 😊

 8. Merete Korsgaard

  Ja, takk kjempegjerne, det hadde vært så hyggelig med matminner fra mors kjøkken 😉

 9. Ønsker denne veldig 😊 Som vestlending er det nok mange oppskrifter jeg kjenner igjen,og som jeg kunne trukket frem fra glemselen ❤️

 10. Har den tidligere matboka til Trude Teige. Bruker den flittig. Ønsker meg selvfølgelig denne også…

 11. Synnøve Alet Kristiansen

  Ja takk, -selv om jeg har ei god fergesvele-oppkrift sjølv også, kanskje den samme 🙂

 12. Ja, veldig gjerne. Noen ganger står jeg fast hvordan forskjellige retter lages. Kan jo google, men siden jeg er fra Vestlandet treffer jeg kanskje mer på oppskriften jeg er ute etter 🙂

 13. ANGELIKA VOIGT

  Denne ønsker jeg meg <3 Trenger litt mere inspirasjon <3 Elsker å lage mat <3

 14. Rune Solbakken

  Det nærmer seg jul, og jeg samler på gode oppskrifter. Hadde vært fint å få testet ut noen oppskrifter fra denne boken.

 15. Ja, tusen takk. Dette tror jeg blir en bok som kommer til å bli brukt og brukt. Oppskrifter som går i generasjoner er noe jeg setter stor pris på. Bruker oppskrifter fra min bestemor men det som er synd er at jeg ikke har så mange da fremgangsmåten var litt av det og litt av det(vanskelige mål det ja.

 16. Dette hadde vært midt i blinken! Har savnet en kokebok med gode, gamle, tradisjonelle oppskrifter. Liker nå best de middagene jeg husker fra jeg var liten, og ønsker å ta vare på og lage mer tradisjonskost som mormor og farmor gjorde på sine kjøkken. Skulle ønske deres håndskrevne kokebøker enda fantes, men kanskje denne har tatt vare på noen for de..

 17. Bente Hagen

  Denne boken skulle jeg bli så glad for 🙂
  Det er fort å glemme gode, tradisjonelle, norske retter til middags, dessert, kaker og bakst, i en travel hverdag. Tror boken ville bli en inspirasjon å finne frem til matgleder fra oppveksten, og oppskrifter på mye godt som jo fortsatt er på menyen her, men som er et langt bedre alternativ og smak! å lage fra bunn av i stedet for å ty til poser og halvfabrikata. Krysser fingre, for en litt! mer tradisjonsrik jul i kosten jeg ønsker i år! 🙂

  Beste hilsen Bente

 18. Anne Therese Kjærmann

  Jeg er halvt sunnmøring, så det hadde vært helt supert med denne boka!!!

 19. Ønsker meg denne boka, bestemor var fra samme trakter som forfatteren – så jeg ser for meg at mange av mine egne minner kan dukke opp.

 20. Sigrun Bleivik

  Eg er vestlending, og har laga vestlandsmat heile mitt vaksne liv. Mor var veldig flink, eg lærde av henne og kokeboka for Haugesund husmorskole. Det ville vera fint å prøva oppskrifter frå lengre nord på vestlandet. Ja, takk.

 21. Inger Bergan Mortensen

  Har så gode minner fra barndommen med matlaging med moren min. Mitt første er når vi bakte brød og jeg fikk min egen del av deigen som jeg formet akkurat som jeg ville. Vi stekte alltid mitt brød først og jeg nøt det med masse godt smør. Nå et moren min død og denne boken satte minnet meg på en fantastisk barndom med verdens beste mamma.

 22. Ingvild Sørensen

  Jeg har veldig lyst til å vinne boka for å lære meg å lage bedre norsk mat! 🙂

 23. Bente L. Brown

  Dette er slik mat jeg liker best, derfor hadde det vært stas å vinne denne boka!

 24. Brita Skogly Kraglund

  Jeg fikk mye god mat hos farmor og farfar på Sunnmøre. Jeg vil gjerne ha oppskriftene til Trude!

 25. Ragnhild Mila

  Jatakk. Pappa var ifra Sunnmøre og jeg kunne tenke meg å lære om mat derifra. Spesielt nå for han døde i sommer.⛵️

 26. Grethe Vollum

  Jeg har alltiid laga tradisjonell norsk mat ved siden av den mer utenandske. Men slekta mi er fra Hedmark og Trøndelag, så det hadde vært veldig spennende med tradisjoner og oppskrifter fra Vestlandet. Og dette virker jo som ei lekker bok, i tillegg til at den generelt høres interessant ut. Dessuten har jeg i mange år satt stor pris på forfatteren! (Apropos eksotisk mat – jeg begynte å lage det på 60-tallet, jeg hadde en svigerfar som var skipper i utenriks fart, og en svigermor som derfor var veldig bereist i tillegg til å være matinteressert, men dengang var utvalget ingredienser heller dårlig i norske butikker selv om jeg bodde i Oslo, og «innvandrerbutikker» fantes jo ikke. Men jeg ser ingen motsetning mellom å spise tradisjonell norsk mat og mat fra fjerne himmelstrøk.)

 27. Tone Fjørtoft Aas

  Fordi eg sjølv har vokse opp ved Sunnmørskysten og sakna dei gamle oppskriftene som mor mi brukte ❤

 28. Susanne Grande

  Både jeg og familien min elsker tradisjonsrik mat, så denne hadde nok blitt godt brukt her i huset. 😊

 29. Anne - Marte

  Jeg skal snart få meg leilighet og hadde trengt min første kokebok. Lov å håpe😊

 30. Rigmor L. JAkobsen

  Jeg vil gjerne ha kokeboken. Elsker hjemmelaget mat fra alle kanter av landet!

 31. Skulle jo ha samlet min mors oppskrifter før det ble for sent.
  Ønsker meg veldig denne boken.🍀

 32. Marte Øvrelid

  Eg har lånt denne boka og det er ei ordentlig go´bok. Her er mange oppskrifter som mor laga heime, akkurat som tittelen seier er det «matminne frå mors kjøkken». Som sunnmøring seier eg ikkje nei takk til ei go´bok 🙂

 33. Pål Rasmussen

  Mattradisjon er viktig og ikke minst består den av mange gode måltider – hadde vært gøy å fått laget noe godt fra denne boken. Det er jo snart jul:-)

 34. Monica Feragen

  Jeg vil gjerne vinne den så jeg kan gi den til min mor som en overraskelse. Vi elsker gamle tradisjoner.

 35. Grethe Røssevold

  Ja takk , spent på ny utgivelsen av denne boka. Den forrige fekk eg kjøpt brukt etter mykje leiting .

 36. Hei 🙂 Jeg krysser fingrene for å vinne. Egentlig ønsker jeg meg en selv… 😛 Men hvis jeg hadde blitt den heldige ville jeg gitt den til min 17 år gamle/(unge :P) svigerinne som nettopp har fått opp øynene for matlaging. Så engasjert, lærevillig og sprudlene 🙂 Tvi tvi

 37. kjerstin knutsen

  for ei jente som skal flytte ut hjemmefra hadde dette vært den perfekte julegave 🙂

 38. Stine Teigen

  «Matminne frå mors kjøkken»ønsker jeg å vinne.
  Her er det nok mange gode matskatter å finne.
  Mat for meg er tradisjon og gode smaker.
  I denne bok kan jeg finne de lekreste saker.

  Her i Trøndelag finnes det mye god mat.
  Men er nysgjerrig på hva som serveres på de vestlandske fat.
  Ei bok som dette kan gi mye glede og kos.
  Vil lage mat til familien, da får jeg nok ros.

  mvh Stine – En matglad trønder

 39. Jeg har veldig lyst på kokebok, er ikke flink til å lage mat, så kanskje med hjelp av en bok ville jeg bli mer motivert

 40. Frank Vidar Olsen

  Alle kokebøker gir inspirasjon, denne inspirerer til tradisjoner. Tradisjoner er flott.

 41. Heidi Werner

  Kokeboka til Trude ville vært en inspirasjon på kjøkkenet.

  «For det er lett å glemme de gode, gamle norske rettene i en tid hvor vi reiser verden rundt og stadig får kulinariske impulser».

 42. Karin Sofie Botn

  Jatakk !! Skal begynne og jobbe på et hotell som vi skal bygge opp fra begynnelsen av, da skal jeg stå en del på kjøkken så hadde vært fantastisk og fått en kokebok å kunne hentet ideer fra! Har også 2 små hjemme som elsker hjemmelaget mat så hadde jeg vunnet hadde den blitt brukt MYE! 😀

 43. Arild Steinveg

  Blir litt mye Pizza og pasta når pappa lager mat, kjekt med litt inspirasjon.

 44. Det er så viktig å ta vare på våre tradisjoner – også våre verdifulle mattradisjoner!!

 45. Hei. Ønsker meg denne spennende boka om god, gammeldags Vestlandsmat. Nye innspill til hverdagsmaten på Østlandet.

 46. Jeg har veldig lyst til å vinne, og hvis jeg vinner skal jeg gi denne boken til mamma

 47. Dette hadde vært en fin gave til min mor, da hun har forelsket seg i matlaging etter vi fikk vår nye stekeovn 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *