KONKURRANSE: Vinn Trude Teiges Matminne frå mors kjøkken!

av

V

i har nylig gitt ut Trude Teiges kokebok Matminne frå mors kjøkken på ny, og nå har du muligheten til å vinne en bok full av vestlandsoppskrifter!

Vi har hele fem bøker å avse – alt du trenger å gjøre er å skrive hvorfor du har lyst å motta boken i kommentarfeltet under.

Matminne frå mors kjøkken handler om tradisjonell norsk mat, skapt av formødrene våre. Boka er også derfor ei bok om kvinnehistorie, matkultur, tradisjoner og identitet.

Trude Teige skriver innledningsvis:

Dette er ei bok som har som mål å inspirere til å ta i bruk vår heimlege, tradisjonelle matskatt og prøve noko «gamalt nytt». Ikkje mat som for lengst er gått ut av bruk fordi det er vanskeleleg å få tak i råvarene som trengst, fordi det er for tungvindt å lage, eller fordi vår oppleving av kva som er godt, har forandra seg – men norsk tradisjonsmat som i dei seinare åra meir og meir har måtte vike for utanlandske retter og ikkje minst moderne «pose- og boksmat». 

Mat er kultur, mat er tradisjonsverande, mat er identiet, og for meg er mat også sanselege minne frå barndom og oppvekst. 

Matminne frå mors kjøkken har en rekke gode oppskrifter på tradisjonskost fra Vestlandet, men også inspirasjonsbilder og tekster fra kjente personer , som Hilde Louise Asbjørnsen, Jan Åge Fjørtoft, Are Kalvø, Arill Risse, Krisitn Krohn Devold, Fredrik Steen og Nils Petter Molvær.

Matminne frå mors kjøkken av Trude Teige handlar om tradisjonell norsk mat, skapt av formødrene våre, og er difor også ei bok om kvinnehistorie, matkultur, tradisjonar og identitet.

Har du lyst på et eksemplar?

Legg inn en kommentar i kommentarfeltet under, og vi trekker fem heldige vinnere! Frist for deltakelse: 20. november 2016

Mens du venter, kan du prøve deg på ekte ferjesvele. Oppskriften finner du her. 

Boka er forresten å få kjøpt på tilbud til kun kr. 199,-