Kokken og skriveren

den gastronomiske litteraturens historie

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203293665
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2012
ISBN 9788203293665
Format Ebok
Språk Bokmål
Bokgruppe 851
Salgsdato 22.10.2012
Emne Kulturhistorie Litteratur Mat og drikke Faglitteratur
Kokebøker har en helt sentral plass i ethvert norsk hjem. Og et blikk i dagens kokebøker viser at de i tillegg til oppskrifter ofte inneholder kulturhistoriske informasjoner, personlige refleksjoner, reiseminner og anekdoter. I denne boken gir Henry Notaker oss fortellinger om kokekunstneres oppdagelser, om hvordan de enkelte rettene har fått sine navn, om husholdersker i konflikt med hoffkokker, om tyverier og plagiater, om filosofer, politikere, leger og astrologer som blander seg opp i hva folk skal spise. Her får vi se kokebøkene og matbøkene i et nytt perspektiv. De lever ikke i en egen lukket verden, men tar alltid opp i seg det som skjer i samfunnet omkring.

Henry Notaker