Kamel uten filter

roman

Velg format

349 kr
På lager
ISBN
9788203365010
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Sider 217
Utgitt 2019
ISBN 9788203365010
Format Innbundet
Språk Bokmål
Bokgruppe 411
Salgsdato 18.09.2019
Emne Romaner Skjønnlitteratur Politiske miljøer Oslo Ledelse
«Vi har hatt tre ledere på fem år. Hvor lenge har du tenkt til å bli?»

Ti måneder tok det. Så var hun ferdig som kommunaldirektør i Oslo kommune.

I et stappfullt auditorium på Blindern sitter hun, Hilde Skjæret, eller Feilskjæret som Riksavisen kalte henne. Det er oppstart av masterprogrammet «Makt & Verdighet».

Et plaster på såret. Hildes avgang som leder i Oslo kommune var alt annet enn verdig. Det hjalp ikke med mager trøst fra Oskar, ektemann nummer tre.

Noen rader foran Hilde sitter Brage O. Jensen, gravejournalisten i Riksavisen. To utmerkelser har han fått for sitt arbeid. Han trodde han snart skulle innkassere sin tredje pris. Men slik skulle det ikke gå.

'Kamel uten filter' er en kritisk samtidsroman om å gå seg vill midt i livet, om fraskrivelse av ansvar, skjulte konflikter og maktkamper på arbeidsplassen.

 

«Anita Krohn Traaseths roman har kraftige utfall mot ukultur i offentlig sektor. Kamel uten filter er imidlertid ingen nøkkelroman. Men den kan absolutt leses som en sterk meningsytring om byråkratisk ukultur. ... Komposisjonen er smart og vellykket.» Inger Bentzrud, Dagbladet

«Kamel uten filter er en roman som står seg godt i genren. … Her er sterke følelser, voldsomme psykiske reaksjoner, dramatiske veivalg, kryssende spor, men filtret inn i hverandre på en måte som viser at forfatteren har full kontroll.» Bjørn Hoelseth, Sandefjords Blad

Anita Krohn Traaseth

Anita Krohn Traaseth

Anita Krohn Traaseth (f. 1971) er næringslivsleder og skribent. Hun har vært administrerende direktør i Innovasjon Norge og Hewlett-Packard Norge. Krohn Traaseth startet sin karriere i arbeidslivet som trainee i IBM i 1996. Hun har fått flere utmerkelser for sitt arbeid i næringslivet.

I 2014 utga hun boken Godt nok for de svina: En leders tanker om mot, sårbarhet og troverdighet (Cappelen Damm). Anita Krohn Traaseth er fast lørdagsspaltist i Aftenposten og driver podcast-serien «Camel uten filter».

Romanen Kamel uten filter er hennes skjønnlitterære debut.

Les mer

Artikler

Kamel uten filter

En kritisk samtidsroman om å gå seg vill midt i livet, om fraskrivelse av ansvar, konflikter og maktkamper.
Les mer

Hvorfor skriver du, Anita Krohn Traaseth?

– Skjønnlitteratur handler ikke om å skrive om seg selv, men om å bevege seg inn i andres liv. Så må man selvfølgelig bruke seg selv inn i det. Å skrive en roman er det mest krevende, men også det mest frigjørende jeg har gjort.
Les mer

Hvorfor skriver du, Heine Bakkeid?

Etter ti år i Stavanger flyttet Heine Bakkeid i 2008 hjem til Nord-Norge for å bli forfatter på heltid. Da hadde han allerede rukket å skrive flere romaner for ungdom.
Les mer