Jordmødrene i Afghanistan

historien om kvinnene som risikerer alt for å redde liv

Velg format

Forventet i salg
199 kr
ISBN
9788203296284
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
På en skole på landsbygda i Afghanistan lærer en lege landsbyjentene å redde liv, mens jenteskoler blir bombet og brent rundt dem.
Doktor Khadija reiser den farefulle veien til en skole på et sted som syder av Taliban. Skolen utdanner jordmødre, men doktor Khadija lærer også landsbyjentene om fred og kvinnerettigheter. Hun vet at arbeidet kan koste henne livet, men en gammel sorg fra en tidligere krig driver henne fremover.
I denne boken følger Kristin Solberg doktor Khadija og hennes elever i to turbulente år av deres liv og gir et sjeldent bilde av mennesker klemt mellom alle sider i en krig - i det som regnes som verdens verste land å leve i for kvinner.

Vis info om boka Skjul info om boka

Sider 302
Utgitt 2016
ISBN 9788203296284
Format Pocket
Språk Bokmål
Bokgruppe 501
Salgsdato 09.09.2016
Emne Krig Kvinner Afghanistan Faglitteratur

Kristin Solberg

Kristin Solberg (f. 1982) er kjent som den uredde korrespondenten for Aftenposten og den svenske avisen Dagens Nyheter i Afghanistan, Pakistan og India. Fra februar 2015 er hun NRK-korrespondent med base i Istanbul.
Solberg har skrevet den kritikerroste "Gjennom de renes land: Rapport fra Pakistan" (2010), som innbrakte henne Internasjonal Reporters Journalistpris. Denne høythengende prisen deles ut årlig til en journalist som har leverert "et journalistisk produkt som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema med vekt på Afrika, Asia eller Latin-Amerika". "Livets skole" kom i 2013.
Kristin Solberg er sammen med Anders Sømme Hammer både kåret til vinner av Flyktninghjelpens utenriksmagasin Perspektivs pris for uavhengig rapportering fra det krigsherjede Afghanistan og tildelt Den store journalistprisen 2014 - den fremste utmerkelsen for journalister i Norge. Hun har også fått Bjørnsonprisen 2014 for sin dekning fra områder preget av krig, konflikter og overgrep mot menneskerettighetene. Sammen med Per Edgar Kokkvold har hun fått den aller første Gunnar Sønstebys minnepris (2015) for sin innsats for å forsvare grunnleggende verdier og for sitt personlige mot i den yrkesutøvelsen de gjør. Les mer