Er Norge paradisets midtpunkt?

Hvor sjalu kan man bli? Hvor ofte kan man sjekke et annet menneskes Instagramkonto? Hvor vondt skal det gjøre å ha mensen? Er Norge paradisets midtpunkt? Johanna Frid er innmari morsom med en skarp og svart humor, skriver Aftenposten. Les mer om hennes debutroman, Nora eller Brenn Oslo, brenn. 

Jeg tror jeg har lest årets morsomste svenske roman.
Dagens Nyheter

Om sjalusi og endometriose.

Johanna er svensk. Hun er sammen med Emil. Emil er dansk. Emil har en ekskjæreste, Nora, som er norsk. Nora er alt Johanna ikke er: vakker, norsk, offentlig elsket i sosiale medier. Når Johanna tilfeldigvis finner ut at Emil og Nora skal møtes igjen, innleder hun en intens undersøkelse av Nora på Instagram. Samtidig fortæres Johannas kropp innenfra – ikke bare av sjalusi, men av en gjennomtrengende, endeløs smerte i livmoren.

I sin autofiktive roman, undersøker Johanna Frid med svart humor og skarpt blikk to av vår tids store kvinnesykdommer – Instagram og endometriose.

Fra skjede-glede til geriljaskrift og essays. 

Johanna Frid (1988) er født i Stockholm og bor i København. Hun debuterte i 2017, sammen med Gordana Spasic, med diktsamlingen Familieepos. Nora eller Brenn Oslo brenn er Frids romandebut. For romanen fikk hun Dagens Nyheters Kulturpris 2019.

Johanna Frid gjør på en helt umiddelbar måte det som alle forfattere streber etter: Hun etablerer en helt egen stemme i teksten. Romanen hennes er egenrådig, intelligent og morsom – et helt selvsagt valg som vinner av DN:s kulturpris.
Fra juryens begrunnelse

Romanen er oversatt av Nina Aspen.

Kjøp romanen her