I skyggen av banyantreet

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203370007
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2014
ISBN 9788203370007
Format Ebok
Språk Bokmål
Bokgruppe 854
Oversetter Børge Lund
Salgsdato 20.01.2014
Orig. tittel In the shadow of the banyan
Emne Romaner 1970-1979 Kambodsja Skjønnlitteratur Barndom
Raami er sju år. Hun tilhører en adelig kambodsjansk familie og har en privilegert og fredelig tilværelse i et palass i Phnom Penh. Men en dag snus alt på hodet. Borgerkrigen herjer i gatene, og Røde Khmer tvinger befolkningen til å forlate hjemmene sine og fører dem ut på landsbygda. Der blir de internert i arbeidsleirer for å omskoleres. Brått er Raamis idylliske barndom over.
For å overleve må Raamis familie gi seg ut for å være bønder. Hvis deres tilknytning til adelen i landet blir kjent, vil de bli henrettet. Men til tross for at livet plutselig viser seg fra sin mest brutale side med slavearbeid og hungersnød, er Raami sterk. Hun klynger seg til barndommens minner og de buddhistiske sangene, historiene og mytene som faren fortalte henne. Og hun holder fast ved håpet, for hun forstår at til og med i de mest ekstreme øyeblikk finnes det plass for lojalitet og solidaritet.
"«I skyggen av banyantreet» er en vakker og grusom roman som berører et vinterhjerte og tvinger fram tårer i vintertørre øyne."
Jan-Erik Østlie, Aktuell

"Vaddey Ratner skriver medrivende i kontrastene mellom det vakre og det grusomme. (...) 'I skyggen av .Banyantreet' (er) en medrivende, velskrevet bok. Leseren tas med inn i grufulle hendelser i Kambodsja, men med en god guide. Med fakler av flyktig skjønnhet, fører Ratner oss trygt gjennom mørket."
Live Lundh, Vårt Land

Vaddey Ratner