Høytsvevende Jo Nesbø

[dropcap custom_class=»normal»]H[/dropcap]va tenker du på der oppe? Det er journalisten i VG som spør. En mann som henger 25 meter over bakken, kun sikret med et tau. Jeg håper at han ikke tenker på noe annet enn å overleve.

Litt tidligere på dagen hadde jeg plukket opp Jo Nesbø på Majorstua. I elbil. Hva tenkte jeg på, slo det meg. En elbil. En så latterlig liten plastboks. Tenk om det skjer noe. At bilen med sotete ruter ikke ser oss og bare kjører over oss. Uten å merke det. Ser for meg overskriftene.

Høydeskrekk

Men så er vi altså i Fetsund. Ved en klippe midt i skogen. Jeg ser på journalisten og på fotografene. Har de snakket med HR om dette? Var dette egentlig en god idé å la seg intervjue i en klatrevegg? Hva sier hovedverneombudet? Finnes det HMS for forfattere? Selv har jeg kledd meg for skogs- og klippetur. Skjørt og et beger med cortado to go. Jo virker ikke videre imponert.  – Har du ikke mer klær enn det der, sier han bekymret. Som om det å fryse er det største problemet her.

25 meter over bakken skal Jo altså svare på en rekke spørsmål. Ruta heter Veslemus. Jeg tenker navnet er ironisk. Som Kveldsroveien på Stabekk. Midt mellom E18 og motorveien. Jo forteller at han har litt høydeskrekk. Men det er VG-journalisten og jeg som må se bort. Se ned. Og håpe på det beste.