Tid for strikk!

Det kan virke som disse vårdagene blir litt lenger enn mange hadde planlagt, og da gjelder det å gjøre det beste ut av det. Strikke for eksempel! 

Skrevet av: Siv Kvarekvål

Jeg for min del har lenge sagt at jeg skal begynne mitt første strikkeprosjekt, må ærlig innrømme at jeg har utsatt det i cirka et år … 

Men nå er tida her! Tror jeg skal strikke Line Langmo genseren! Da har jeg en nydelig og varm genser til høsten. Eller til en kjølig sommerkveld hvis genseren blir ferdig før.

Er du en litt mer erfaren strikker enn meg, så bør du ta en titt i strikkeboka Villmarksgensere. Der får du nydelige mønster å bryne deg på, og du får helt fantastiske gensere når du er ferdig å strikke. Som denne genseren det er bilde av øverst her, Føyka genseren. Oppkalt etter en nydelig engelsk setter som heter Føyka og laget for å tåle en skikkelig snøføyke. Her kan du lese mer om Villmarksgensere og få gode tips om garn og hvordan komme i gang med strikkingen.

Starte med julegavene allerede nå?

Hvis du ikke vil ha ny strikkegenser selv er det jo ypperlig å begynne julegavestrikkingen allerede nå.

Har du en kul og fargerik venninne er EmbraKnit perfekt. I denne boken spraker fargene i alle mulige kombinasjoner. En skikkelig oppkvikker i disse tider.

Et godt tips hvis du har en tenåring i hus er #Weknit. Dette er kule, litt baggy gensere som er superpopulære blant jenter i slutten av tenårene. Sjekk ut bilder fra boken her.

Trenger du strikketøy til barn må du sjekke ut oppskriftene til Hoppestrikk. I denne boka finner du oppskrifter på de lekreste baby- og barneplaggene. 

Om du vil strikke lik genser til hele familien er Gutten og strikkemor den perfekte inspirasjonskilden.


Husk at du ikke trenger å stikke i butikken for å kjøpe verken bøker eller garn. Bøkene kan du bestille her, de kommer rett i postkassa. Det finnes også massevis av flotte garnbutikker som sender garn hjem til deg. Note to self: Ingen unnskyldning for å utsette dette lenger.

Lykke til!

Mina Jacobsens Bullet journal 2021

Bullet journal er en smart og personlig alt-i-ett-planlegger - en god blanding av huskelister, notater, kalender og dagbok.

Villmarksgensere

I Villmarksgensere får du tykke og gode gensere, votter og luer til turglade villmarksbarn og voksne som liker å være ute i all slags vær.

Sommerquiz

Denne sommeren er som skapt for quiz! Enten du sitter i bil, båt, på hytta, i et telt eller under et respatexbord.