Historien om Nilen

Nilen Foto: Mette Solberg Fjeldheim

Å misforstå samtiden er den uunngåelige konsekvensen av kunnskapsløshet om fortiden. Samtidig er det bortkastet tid å bruke mye tid på å forstå fortiden uten interesse for samtiden, skriver Terje Tvedt. 

Han fortsetter: – Det er evnen til å forstå det levende, det samtidige, som i virkeligheten er, om noe, historikerens styrke.

Disse ordene er å lese i Nilen – historiens elv, den bestselgende boka der Terje Tvedt forteller den fascinerende historien om elvens store økonomiske, politiske og mytiske betydning. Men Nilen – historiens elv er også en reiseskildring langs verdens lengste og mest mangslungne elv, fra Middelhavets strender til kildene i hjertet av Afrika.

Vi får nærmere innsikt i islamistenes revolusjon i Sudan, berømte britiske og glemte norske oppdagelsesreisende og vi blir nærmere kjent med faraoenes tid. I boka kan vi lese om Napoleon, Churchill og Mussolini, men også om Clintons og Bush’ aksjoner i Nildalen.

nilen-historiens-elvBoka om Nilen ble utgitt i 2012 og har solgt i mer enn 10 000 eksemplarer. Jon Michelet omtalte boka slik i Klassekampen:

Det er farlig å utrope et nyutkommet verk til en klassiker, men ‘Nilen – historiens elv’ har definitivt klassikerpotensial. Det er et storslagent verk.

VGs Guri Hjeltnes skrev:

Tvedt har for lengst markert seg som en suveren formidler, både i tekst og i fjernsynsserier. Vann er hans lidenskap, og boken om Nilen er bare en fabelaktig ferd på en vakker elv, med historie og politikk og kultur.

Og vet du? Nilen – historiens elv er nå på tilbud! Du får den for kun kr. 89,-* (ord. pris 399,-)

 

*Så lenge lageret rekker

Bildet er fra Nilen ved Luxor i Egypt (Foto: Mette Solberg Fjeldheim)