Vi markerer frigjøringen med mange gode tilbud!

I år er det 75 år siden frigjøringen av Norge, og vi markere dette jubileet med gode tilbud på bøker om krigen. Liker du fortellinger basert på sanne historier, dokumentarer basert på ny og solid forskning eller vil du at barna skal forstå krigen bedre, har vi utvalget.

Disse bøkene skildrer på forskjellig vis noen av krigens sterkeste historier, mørkeste hemmeligheter, modigste helter men også rørende og dyp kjærlighet.

Fortellinger basert på sanne historier

Sterke fortellinger om krigens ondskap og brutalitet. Om redsel, fortielser og mørke hemmeligheter, men også om samhold, overlevelse og tilgivelse. Om lengsel, savn og tap og om dyp og ekte kjærlighet. 

Dette skjedde under andre verdenskrig

Dokumentariske historier fra andre verdenskrig. Nye arkivfunn viser dramatiske krigsforbrytelser på norsk jord, okkupasjonshistorien sett i lys av nyere forskning og spennende historier om modige helter og motstandsmenn.

Dokumentarer om andre verdenskrig

La også barna lese om og forstå krigen

Anne Franks dagbok er blitt en klassiker og er en sterk beretning om en jødisk families skjebne under andre verdens krig. Marianne Kaurins Nærmere høst skriver med sterk innlevelse om frykt, sorg og utmattelse, men også om samhold, kjærlighet og mot.

Bøker til barna
  1. Anne Franks dagbok
    Anne Franks dagbok
    Innbundet
    249 kr
    På lager

Bøker om andre verdenskrig

Vi må aldri glemme! Tre sterke historier fra andre verdenskrig, alle basert på faktiske hendelser.

Jevnet med jorden – brenningen av Finnmark og Nord-Troms 1944

Høsten 1944, da de tyske styrkene på nordfronten måtte trekke seg tilbake, tok de i bruk den brente jords taktikk i Finnmark og Nord-Troms. En hel landsdel ble jevnet med jorden og befolkningen tvangsevakuert, med enorme menneskelige omkostninger. Tiltaket ble begrunnet militært: Det gjaldt å forhindre en russisk invasjon, het det i propagandaen. Begrunnelsen var en bløff.

Frida – en rystende fortelling om tilhørighet, savn og tap

Første gang Frida Grünfeld ble registrert i en politisak, var våren 1931. Hun var jødisk, prostituert, mistenkt for spionasje - og hun var gravid. Men hva skjedde videre med Frida? I denne boken drar barnebarnet Nina F. Grünfeld tilbake og leter etter farmoren sin.