Vi markerer frigjøringen med mange gode tilbud!

I år er det 75 år siden frigjøringen av Norge, og vi markere dette jubileet med gode tilbud på bøker om krigen. Liker du fortellinger basert på sanne historier, dokumentarer basert på ny og solid forskning eller vil du at barna skal forstå krigen bedre, har vi utvalget.

Disse bøkene skildrer på forskjellig vis noen av krigens sterkeste historier, mørkeste hemmeligheter, modigste helter men også rørende og dyp kjærlighet.

Fortellinger basert på sanne historier

Sterke fortellinger om krigens ondskap og brutalitet. Om redsel, fortielser og mørke hemmeligheter, men også om samhold, overlevelse og tilgivelse. Om lengsel, savn og tap og om dyp og ekte kjærlighet. 

Fortellinger basert på sanne historier

Dette skjedde under andre verdenskrig

Dokumentariske historier fra andre verdenskrig. Nye arkivfunn viser dramatiske krigsforbrytelser på norsk jord, okkupasjonshistorien sett i lys av nyere forskning og spennende historier om modige helter og motstandsmenn.

Dokumentarer om andre verdenskrig

La også barna lese om og forstå krigen

Anne Franks dagbok er blitt en klassiker og er en sterk beretning om en jødisk families skjebne under andre verdens krig. Marianne Kaurins Nærmere høst skriver med sterk innlevelse om frykt, sorg og utmattelse, men også om samhold, kjærlighet og mot.

Ta tak i pensjonen din. Du har ikke råd til noe annet!

Kvinner har ikke noe valg, vi må sette oss inn i hva slags pensjon vi kommer til å få. Vi har ikke råd til noe annet sier økonomijournalistene Anita Hoemsnes og Jorun Aartun

Slik forhandler du lønn

Er du misfornøyd med lønnen din? Da bør du vurdere å ta en lønnsprat med sjefen.

Sparer du egentlig penger på salg?

Nyttårssalget er godt i gang. Men sparer du egentlig penger på salg?