Vi markerer frigjøringen med mange gode tilbud!

I år er det 75 år siden frigjøringen av Norge, og vi markere dette jubileet med gode tilbud på bøker om krigen. Liker du fortellinger basert på sanne historier, dokumentarer basert på ny og solid forskning eller vil du at barna skal forstå krigen bedre, har vi utvalget.

Disse bøkene skildrer på forskjellig vis noen av krigens sterkeste historier, mørkeste hemmeligheter, modigste helter men også rørende og dyp kjærlighet.

Fortellinger basert på sanne historier

Sterke fortellinger om krigens ondskap og brutalitet. Om redsel, fortielser og mørke hemmeligheter, men også om samhold, overlevelse og tilgivelse. Om lengsel, savn og tap og om dyp og ekte kjærlighet. 

Fortellinger basert på sanne historier

Dette skjedde under andre verdenskrig

Dokumentariske historier fra andre verdenskrig. Nye arkivfunn viser dramatiske krigsforbrytelser på norsk jord, okkupasjonshistorien sett i lys av nyere forskning og spennende historier om modige helter og motstandsmenn.

Dokumentarer om andre verdenskrig

La også barna lese om og forstå krigen

Anne Franks dagbok er blitt en klassiker og er en sterk beretning om en jødisk families skjebne under andre verdens krig. Marianne Kaurins Nærmere høst skriver med sterk innlevelse om frykt, sorg og utmattelse, men også om samhold, kjærlighet og mot.

Klimaopprøret!

I Klimaopprøret! får du alle argumenta du treng for å vere med i diskusjonen om klima

Ut av skyggene  –  den lange veien mot likestilling for innvandrerkvinner

Ut av skyggene handler om veien mot likestilling for innvandrerkvinner. Her blir de løftet frem med lojalitet, kjærlighet og ærlighet.

Jevnet med jorden – brenningen av Finnmark og Nord-Troms 1944

Høsten 1944, da de tyske styrkene på nordfronten måtte trekke seg tilbake, tok de i bruk den brente jords taktikk i Finnmark og Nord-Troms. En hel landsdel ble jevnet med jorden og befolkningen tvangsevakuert, med enorme menneskelige omkostninger. Tiltaket ble begrunnet militært: Det gjaldt å forhindre en russisk invasjon, het det i propagandaen. Begrunnelsen var en bløff.