Spektakulært helikopterran

Husker du Helikopterranet i Stockholm i 2009? Denne høsten kommer boka om den utrolige hendelsen.

Jonas Bonnier skildrer kanskje det mest spektakulære ranet i Sveriges historie. I ren James Bond-stil ranet tre maskerte menn et verdidepot i Stockholm ved hjelp av et helikopter. Jonas Bonnier forteller en fantastisk historie på en overlegen måte, skriver anmelder.

Tidlig om morgenen den 23. september 2009 går alarmen. Et verdidepot i Västberga i Stockholm blir ranet. Dette er opptakten til et av Sveriges mest spektakulære forbrytelser noen sinne. Ranerne bruker helikopter og politiet kan bare stå og se på. Politiet får ikke brukt sine helikoptre, da ranerne har plassert bomber i området. Ikke et eneste skudd avfyres.

Syv menn er dømt for ranet. 39 millioner kroner ble stjålet, og pengene er fremdeles ikke kommet til rette.

Jonas Bonnier forteller en fantastisk historie, på en overlegen måte.
– Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

Et imponerende stykke true crime i svensk tapning.
– Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Du er garantert spenning, underholdning og en god leseropplevelse.
– Sindre Hovdenakk, VG

Solid litterær thriller om Sveriges mest oppsiktsvekkende kupp.
– Fredrik Wandrup, Dagbladet

Les mer om boka Helikopterranet her

I et intervju med Bonnier forlag, forteller Jonas Bonnier om skriveprosessen. Romanen ble skrevet etter timesvise intervjuer med de fire hovedmennene bak ranet. – Dette er ranet sett fra ranernes side – dette er ranernes roman. Det er en helt fantastisk historie. De planlegger ranet utrolig lenge. Politiet får vite om at det skal skje et ran. Ranerne vet at politiet vet, men gjennomfører det likevel. Det er uimotståelig, forteller Bonnier. – All planlegging foregår inne hodet på ranerne. De skriver ikke ned noen ting. Når selve ranet skjer, er det 30-40 personer rundt forbi som gjør forskjellige ting i ulike team – og de kjenner ikke til hverandre. Alt er orkestrert av disse fire personene.

Boken blir også en Netflix-film med Jake Gyllenhaal i hovedrollen.