Heddaprisen 2017

Fotograf: Siren Høyland Sæter

Søndag 18. juni skal de beste teaterforestillingene og scenekunstnerne hedres. La deg være av Arne Lygre er nominert til hele tre priser.

Foto: Siren Høyland Sæter

Den mest prestisjetunge
utmerkelsen i Norsk teaterliv.
– Bergens Tidende, 20. mai 2014

Andrine Sæther er nominert til prisen for beste kvinnelige skuespiller/medspiller, Johannes Holmen Dahl for beste regi og Arne Lygre er nominert til prisen for beste scenetekst.

Om La deg være

Det er sommernatt og en guttegjeng drikker øl og svømmer i et sund. To personer kommer forbi og alt går galt. De etterlatte leter etter trygghet mens livet går i grus. Hvem har man vært og hvem vil man være når livet brått endres?

I skuespillet LA DEG VÆRE fortelles denne og flere andre fortellinger gjennom ulike karakterer navngitt som Menneske, Venn, Bekjent, Fremmed og Fiende. Hver historie og hvert møte kobles sammen og blir i sum til en tekst om ensomhet, brudd, tilhørighet og om hvem vi er for hverandre. Men dette er også en tekst om håp, nåde og kjærlighet – og om hvem som står ved vår side når grunnen brister.

Arne Lygre utvikler sitt dramatiske forfatterskap og sin særegne form videre i dette skuespillet. I et vakkert og slående språk trer menneskets forgjengelighet og ubotelige ensomhet fram. Skuespillet ble utgitt i bokform i 2016, stykket ble satt opp på Nationaltheatret samme år og fikk strålende kritikker:

Arne Lygre er en av vår tids mest toneangivende og viktige dramatikere. Siden debuten i 1998 har han mottatt både Brageprisen og Ibsenprisen, fått stor internasjonal oppmerksomhet og blitt oversatt til 15 språk.

Les mer om boka Les mer om Heddaprisen Kjøp billett