Harde pakker er best!

harde pakker er best

[dropcap custom_class=»normal»]B[/dropcap]arnebøker er den beste julegave – for store og små. For da kan man samles om morsomme historier, spennende fortellinger og kanskje til og med kan både voksne og barn lære litt av hvert? Vi har plukket ut noen perler fra årets liste av barnebøker! 

[spacer]

Ny bok fra populære og prisvinnende Audhild Solberg. Anne Bea og Superbitchene er tilbake!

[spacer]

det-spoker-for-superbitcheneFire måneder har gått siden superbitchene dreit seg ut og Anne Bea rykka opp fra bånnligaen. Trettenårsdagen nærmer seg med stormskritt, men først skal hele sjuende klasse på leirskole – på et nedlagt hotell høyt oppe på fjellet.  Det blir en tur hun aldri kommer til å glemme. Hvem er det som lager den uhyggelige lyden i kjelleren? Og går det egentlig an å være forelska i to stykker samtidig?

Dette er den tredje boka om Anne Bea, Nils og superbitchene. Den første, Kampen mot superbitchene (2014), har vunnet en rekke leserpriser, blant annet ARKs barnebokpris 2014, og er under oversettelse til åtte språk. Oppfølgeren Superbitchene driter seg ut kom i 2015.

[spacer]

[spacer]

EGOLAND er en bok om store hemmeligheter og små løgner, om egoisme, kjærlighet, ondskap – og verdien av å dykke etter småkrabber.

Og så er det en bok om å prøve å gjøre det rette når alle andre er opptatt med noe helt annet.

egolandDet er sommer og Statsminister Teddy Fahr er mer populær enn noensinne. (Ifølge meningsmålingene drømmer 91 % av single, norske damer over førti om å klippe tåneglene hans.) Men mye vil ha mer, Teddys drøm er å bli den mest populære statsministeren gjennom tidene. Derfor bygger han verdens største vannsklie fra taket av Operaen, han gjør om Bislett Stadion til en hypermoderne vikingpark og han innfører «Teddy-Timen», slik at alle kan sove én time lenger om morgenen.

Sønnen hans, Finn, er derimot bekymret.

For hvem var den gamle, desperate mannen som sto ved porten deres og ropte «Menneskene skal falle om!»? Og hva er det med Maria, den nye jenta i klassen – utover at hun må være det peneste han noensinne har sett? Og hvem kan redde dem alle når den gamle mannen faktisk får rett – og nordmenn begynner å sovne – én etter én – uten å våkne opp igjen?

[spacer]
[spacer]

Doktor Proktor, Lise og Bulle er tilbake i et ellevilt juleeventyr fra en av Norges aller, aller beste barnebokforfattere.

kan-doktor-proktor-redde-julaKan Doktor Proktor redde jula? Dét er spørsmålet når Herr Thrane kjøper rettighetene til å feire jul, og millioner av barn over hele verden står i fare for ikke å få julegavene sine. Sammen med Bulle og Lise må Proktor alliere seg med selveste julenissen, som slett ikke er den koselige, bestefaraktige typen de trodde han var.

[spacer]

[spacer]

Bobbie Peers følger opp fjorårets sensasjonelle barnebokdebut, LURIDIUMSTYVEN. Serien om William Wenton er nå solgt til 36 land!

kryptalportalenWilliam er tilbake på Institutt for Posthuman forskning. Her er alt annerledes; det er vakter overalt, portforbud og strenge regler. Grunnen er at Abraham Talley holdes nedfryst i kjelleren, men det er noe som ikke stemmer. Hvem er den mystiske damen som prøver å kontakte William om natta? Hva skyldes de plutselige anfallene William har begynt å få? Og hva i huleste er en kryptalportal?

William og Iscia står overfor mørke krefter de ikke ante omfanget av, og de begir seg ut på en farefull ferd i jakten på luridiumets hemmeligheter.

[spacer]

[spacer]

Tom Gates: Ekstra stilige saker

ekstra-stilige-sakerDet er kjempekaldt ute, og Tom venter bare på at det skal begynne å snø slik at han og Derek kan ha snøballkrig. Men når et skikkelig heftig snøvær stenger skolen, må Tom være hjemme sammen med den gretne søsteren sin og en gjeng slektninger som har kommet på besøk for å planlegge gullbryllupsfesten til besteforeldrene hans. Ikke akkurat det han drømte om, altså …

[spacer]

 

 

Filed under Diverse
Author

Her på www.ugla.no håper vi du kan finne mye inspirerende bokstoff!