Velg den perfekte mamma og pappa

– Du er den verste mammaen i verden, ropte sønnen min, Martin, i skiløypa på lørdag. Han så ut som en sitron. Vi hadde valg den letteste løypa, hadde rikelig med sure dødningshoder og tok mange pauser. Likevel var jeg verdens verste mamma. Men tenk om Martin kunne velge seg en ny mamma? Foreldrebyrået handler om nettopp det.

Hvilken mamma eller pappa velger du?

– Jeg skulle ønske jeg hadde bedre foreldre!, sa Harry en tredje gang. Så begynte plutselig hele rommet å riste ..

Harry Bennet hater å hete Harry. Det er andre punkt på lista over ting han misliker foreldrene sine for, mellom 1: At de er kjedelige, og 3: At de alltid er slitne

Harrys drøm går i oppfyllelse: han får velge nye foreldre. Men det viser seg å være vanskeligere enn han trodde.

Kjøp Foreldrebyrået her

Foreldrebyrået

UTDRAG: Harry Bennett hadde alltid vært veldig fortvilet over at han het Harry. Det var et teit navn for en moderne gutt på ni (nesten ti) år. Alle vennene hans hadde navn som Jakob, Lukas og Omar og lignende.

Faktisk hadde de ikke lignende navn, det var akkurat det de het. Jakob var bestevennen hans, Lukas var nest beste og Omar var på tredje. Bare at noen ganger var det snudd på hodet, sånn at det var Omar som var bestevennen hans. Men uansett var det ingen av dem som het noe i nærheten av Harry. Harry visste ikke om noen som het noe i nærheten av Harry. Han kjente for eksempel ingen som het Brian. Eller Colin. Eller Derek. Eller andre sånne guttenavn som ingen har kalt barna sine siden 1953.

At han het Harry, var bare én av mange ting Harry klandret foreldrene sine for (Susan og Geoff, forstå det den som kan …), men det var veldig høyt oppe på lista.

Og her er forresten lista, som Harry pleide å gjemme under puta si (i senga som ikke hadde det fantastiske Lionel Messi-dynetrekket som Lukas hadde):

Ting jeg klandrer foreldrene mine for

  1. At de er kjedelige.
  2. At de kalte meg Harry (jeg sa jo at det var høyt oppe på lista).
  3. At de alltid er slitne.
  4. At jeg ikke får spille dataspill.
  5. At de ikke kjøper dataspill til meg. Eller dynetrekk med Lionel Messi på.
  6. At de er VELDIG, VELDIG, VELDIG strenge. For eksempel: Jeg må legge meg klokka halv ni, selv om alle vennene mine får være oppe MYE senere; jeg får ikke spise surt godteri, for da kan jeg få mageknip; de sier at jeg banner hvis jeg sier RUMPE, og det er ikke et skikkelig banneord engang.
  7. At de alltid er mye snillere mot tvillingsøstrene mine SE enn mot meg, bare fordi de er så prektige og perfekte.
  8. At de ikke er glamorøse eller berømte eller i nærheten av å være sånn som de voksne i bladene mamma leser. (Da han skrev dette, skjønte Harry at det var omtrent det samme som nummer 1, men han hadde allerede kommet et stykke og han skrev med penn og ikke blyant, og orket ikke å stryke ut og starte på nytt.)
  9. At de er fattige. (Dette punktet hadde Harry litt dårlig samvittighet for. Han visste jo at det ikke egentlig var foreldrenes feil. Faren jobbet på Ikea, med å ta imot de flatpakkede møblene når de kom til varehuset eller noe, og moren hans var lærerassistent. Han visste at de ikke tjente så mye. Men hvis de bare hadde hatt mer penger, ville mange av punktene fra 1 til 8 falt bort (minus det at de kalte ham Harry).
  10. AT DE ALDRI LAGER EN SKIKKELIG BRA BURSDAG FOR MEG

•••

Harry har med andre ord ganske gode grunner til å bytte ut foreldene sine. Men han må tenke seg godt om før han velger. De skal jo være sammen for alltid… Bli med Harry til Foreldrebyrået.