Bla i boken

Fjorden

roman

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203351167
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2011
ISBN 9788203351167
Format Ebok
Språk nno
Bokgruppe 852
Salgsdato 27.10.2011
Emne Romaner Foreldre Vestlandet Barn Skjønnlitteratur Barndom
"Fjorden" er ein roman om dei store spørsmåla; om det alt for korte livet, om døden, om alle tings forgjengelegdom. Den handlar om å forma eit liv i skyggen av ein far - den levande faren, så vel som den døde.
Like mye er dette ein roman om dei små fortellingane; om ein far og ein son, om forholdet mellom dei, om livet i ein arbeidarfamilie.
Mest av alt er det ein roman om ei reise. Ei vakker utreise langs Hardangerfjorden med raude og blå bussar under stupbratte fjell. Og ei dramatisk heimferd om bord i ein liten brun trebåt ein gråvåt bølgjesterk sommardag.

"Seljestad skildrer far-sønn forholdet med både trøkk og nerve. Men det er først når han kombinerer barndomsskildringen med en nærmest essayistisk refleksjon rundt hvilke muligheter vi har for å frigjøre oss fra opphavet vårt og finne vår plass i verden i voksen alder at Seljestad viser fram det som er unikt for ham som forfatter."
Knut Hoem, NRK kulturnytt

"Med «Fjorden» sikrar Lars Ove Seljestad plassen sin på lista over landets dyktigaste, mest originale og stilsikre forfattarar. Han gjer ei gammal historie ny og har dikta fram ein eg-forteljar lesaren seint gløymer."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

" ... det er vakkert, veldig vakkert. Og sårt. (...) Seljestad har et språk som brenner. Og det brenner stille."
Olav Egil Aune, Vårt Land

"Det er vakkert og vondt."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Det er ein sterk historie som bør få mange til å tenkje over korleis me oppfører oss mot kvarandre. (...) ei perle av ei bok."
eMBe, Hardanger Folkeblad

"Språket er av framifrå kvalitet. Her møter det meg ein glitrande nynorsk med naturlege innslag av Odda-mål. Ein roman av dei absolutt betre!"
Audun Mosevoll, Dagen
Lars Ove Seljestad

Lars Ove Seljestad

Lars Ove Seljestad (f. 1961) er ei av dei viktigaste røystene i norsk samtidslitteratur. Han brakdebuterte med romanen "Blind" (2005) som sette omgrepet "klassereise" på dagsorden i den norske offentligheita. Sidan har dei skjønnlitterære verka gått heilt originale vegar, først med "Frægd" (2008) og så med "Fjorden" (2011). Den første av dei to skreiv inn ei saga- og rallarhistorie i ei forteljing om oppvekst på ein vestnorsk gard, den andre er ein sjølvgranskande far-son-tilhøvet-roman som handlar om at barnet er far til mannen. "Isberg" (2012) er ei samanveving av ei poetisk og fryktinngytande naturkrafts stemme og ein prosatekst om ein ung manns tap og fall. Boka var nominert til Ungdommens kritikerpris. I 2013 debuterte Seljestad som lyrikar med "Storspring. Eit fabrikkdikt" som fikk lysande meldingar. Med "Kjære bror" (2014) var Seljestad tilbake i romansjangeren noko han også gjorde med "Ta hand om deg" (2017). "Snøen stryk ut alle spor" (2019) er den tredje romanen på rad som favnar djupt i tette familieband, i eit heilt uvanleg kjenslevart portrett av ein tolv år gamal gut og hans tilhøve til mor, far og lillebror.

Les mer

Artikler

Lyden av stein som flyttar seg under vatn

Lars Ove Seljestad har skreve ei ei poetisk-eksistensiell diktsamling med røter i levd liv. Boka følgjer opp den kritikarroste lyrikkdebuten Storspring. Fabrikkdikt, som kom i 2013.
Les mer