Fem bok-podcaster du må høre i påsken

Fem bok-podcaster du må høre i påskeferien.

Podcast fyller tomrommet som oppstår når du vasker koppene for hånd, sitter i solveggen eller går lange skiturer over vidda. Det er ikke alltid like enkelt å finne ut hvilke episoder du bare MÅ få med deg, så vi har funnet frem fem bok-podcaster du må høre i påskeferien.

Jeg har for lengst forelsket meg i podcast-formatet. Som kronisk B-menneske med ustabil timeplan er ikke lineær-radio (eller tv for den del) en særlig god venn av meg. Så det å vite at jeg kan få bokstoffet mitt som bok-podcaster er en bra trøst. Jeg sniker inn lyttetid her og der. Badet på morgenen er et bra lytte-rom, og jeg vet at når podcasten går mot slutten er det på tide å komme seg av gårde. Da plugger jeg headsetet i mobilen, passer på at alt av bok-podcaster ligger offline så ikke mobilregningen blir utålelig høy (klok av skade), og legger i vei til jobb.

B-mennesket i meg er ganske sur om morgenen, og trives ikke med folk som forsøker å ha meningsfylte samtaler før to kaffekopper er fortært. Bok-podd på øret stenger andre folk ute, og gjør meg i stand til å komme frem til jobb med humøret i behold.

Nå som påskeferien nærmer seg med stormskritt dukker det opp enda flere lytte-muligheter. På hytta, i skisporet eller sent på kvelden hjemme i stua. Jeg gleder meg til å la roen senke seg, grave dypt i påskeegget og koble podcaster til anlegget.

Her er fem podcast-episoder jeg mener du må få med deg denne påska. Fra skjede-glede til krim.

Aschehoug podcast i iTunes Aschehoug podcast på Soundcloud

Sissel Gran og Geir Gulliksen om kjærlighet

Gleden med skjeden – bokbad med Sigrid Bonde Tusvik

Tom Egeland om Bjørn Beltø

Mannen bak TV-serien Broen

Stefan Ahnhem – Sveriger nye krimstjerne