Fantastiske lesestunder!

Vinterferie er skapt for gode lesestunder

[dropcap custom_class=»normal»]D[/dropcap]et nærmer seg påskeferie for LESESTJERNER over hele landet. Vi holder en knapp på gode lesestunder og tipser om bøker som dere kan lese sammen. Morsomt for små og store LESESTJERNER.

[spacer]

Rett før jul hadde vi en kampanje som vi kalte for #julehjelpen. Mange kontaktet oss og de aller fleste ønsket lesetips til barn og unge. Så herlig! Og så viktig! Å lese høyt for hverandre er en fin ting å gjøre – for kosen skyld og for lesegledens skyld. Vi har plukket ut et lite knippe bøker vi tror kan falle i smak for LESESTJERNER som liker å le.

[spacer]

David Walliams har tatt barna med storm! Prøv en rotteburger. Dere vil ikke angre! Eller tenk om du var verdens rikeste gutt! Hva om bestemor er en gangster? Eller hva om du hadde tannlegeskrekk og tannlegen var en demon. Topper dere dette med verdens verste barn, har dere mange gode stunder fremover. David Walliams’ barnebøker topper bestselgerlistene i Storbritannia. Han er flere ganger nominert til Roald Dahl Funny Prize.

[spacer]

I denne boka vet du aldri hva som vil skje. Det er masse absurd humor. Jeg blir glad av den.

Jenny (10) om Den rikeste gutten i verden

[spacer]

Tom Gates. Lærerens hodepine, ivrig tegner og evig spilloppmaker. I Tom Gates nedskriblede notater er det helsprø historier om livet på en helt vanlig skole. Vil Tom klare å levere leksene i tide og unngå at læreren eksploderer av sinne? Vil han klare å imponere Amy som sitter ved siden av ham? Sjekk ut alle bøkene.

[spacer]

Jeg er tilbake på skolen, men det er ikke så ille. Vi skal ta med Hauk på hundeutstilling, det skal være disco, og snart har jeg bursdag! Dette kommer til å bli HELT TOPP! Særlig fordi søsteren min Delia ikke skal være med på noe av det. Det er bare ett lite problem angående bursdagen min. Bestemor har sagt hun skal bake … hjelpes! …

[spacer]

Vinterferie er skapt for gode lesestunder

[spacer]

Roboter og kodeknekkere. Spenning og humor. Dubbeditter og sprø ting. Bobbie Peers er en ny stjerne på barnebokhimmelen! Litt skummel og perfekt for høytlesning. Først kom Luridiumstyven som gikk hen og vant Arks barnebokpris. Nå foreligger også Kryptalportalen. Lurer du på hvordan du kan overgå iPad og smarttelefon? Prøv bøkene om William Wenton.

[spacer]

Denne boka fortjener en bred leserskare. Ikke bare for de mellom 10 og 12, men for 14åringen, for 22åringen og 30åringen er så visst ikke for gammel for å glede seg over denne.

Barnebokbloggen

[spacer]

Vinterferie er skapt for gode lesestunder

[spacer]

Har verden gått helt av hengslene? Lars Joachim Grimstad skriver noe så morsomt som politisk satire for barn. I bøkene om Finn Fahr og pappaen hans, statsminister Teddy Fahr, kan alt skje! Herlig harselas med norsk selvgodhet og norsk politikk. Sjekk ut Barna som forsvant, Solkongen og Egoland.

[spacer]

Grimstad har laget et univers som er passe frekt og passe koselig, toppet med en god porsjon humor og sjarm. Bravo!

VG om Egoland (terningkast 5)

[spacer]

Enten dere skal reise bort eller ikke i vinterferien, så ta en tur innom biblioteket eller bokhandelen. Les dere bort, les dere hjem, les dere kloke, les dere glade – og gjør vinterferien til en lesefest!

[spacer]

[spacer]