Fabelaktige bøker og hvor å finne dem

Luridiumstyven og Kryptalportalen

[dropcap custom_class=»normal»]K[/dropcap]inolerretet fylles på ny med historier fra JK Rowlings fantastiske verden. Men det er ikke bare på kino magien er å finne. Vi har funnet frem noen fabelaktige bøker du rekker å lese mens du venter på ny Fabeldyr-film.

 

Det fine med bøker er at du kan danne dine egne bilder, og se for deg hvordan alt er. En drage med fire gullbelagte vinger? Ikke noe problem. En undergrunnsverden hvor all strøm kommer fra sytten geiter som løper i et hamsterhjul? Null stress.

 

På film er alt bestemt, men i bøkene er fantasien fri.

Bli med William Wenton ned i Londons undergrunn, i jakt etter sannheten om sin egen familie. Han er verdens beste kodeknekker, uten å vite det. Og i bøkene Luridiumstyven og Kryptalportalen får vi bli med han inn i en verden så fantastisk at 36 land har kjøpt rettighetene til bøkene – og forfatteren Bobbie Peers fikk Arks Barnebokpris i 2015.

Lise Grimnes

I Kaoshjerte befinner vi oss litt nærmere hjemme. Minja våkner forslått og uten hukommelse i leiligheten på Stovner. Drømmene hennes er fylt av hender som trekker henne ned i en myr, jenter med kuhaler og en mann like vakker som stjernehimmelen. I Blodskraft  fortsetter historien om Minja – jenta som er kvart hulder, og har enorme krefter.

 

En skvett tidssåpe og litt prompepulver

I Kanonveien gleder alle seg til jul da meldinger kommer på radio: herr Thrane har kjøpt rettighetene til jula! Hørt sånt tull? Nå får ingen lov til å feire jul før de har brukt masse penger i butikkene til Thrane. Bulle, Lise og Doktor Proktor bestemmer seg for å prøve å redde jula – og må hanskes med Thranes ekle tvillinger, en vampursjiraff i et gjøkur, finske jagerfly og en konge med muggsopp i kjelleren. Og ikke glem en julenisse som slettes ikke er slik du trodde julenisser var.

Kan Doktor Proktor redde jula? La oss for guds skyld håpe det!

 

Så! Nå burde ventetida være mulig å overleve. Nå er det bare å kjøre på med en svisj og en smekk, så er bøkene i postkassa di fortere enn du får sagt troll i kjelleren. Om du ikke har tryllestaven din for hånden kan du manuelt trykke på linkene, selv om det overhodet ikke er like morsomt.