Eurydike snur

dikt

Velg format

279 kr
På lager
ISBN
9788203364433
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Vis info om boka Skjul info om boka

Sider 85
Utgitt 2019
ISBN 9788203364433
Format Pocket
Språk nno
Bokgruppe 413
Salgsdato 18.02.2019
Emne Lyrikk Skjønnlitteratur
Todelt diktbok om et par som er blitt delt og atskilt av døden, men døden atskiller dem likevel ikke slik livet gjorde. I Del I snakker den levende, til den døde. Språket er enkelt, klart, lett å forstå. Men likevel: hva slags sorg, hva slags følelser er dette? Hva er det den levende vil at den døde skal se, og hvorfor? Er det skyld, er det hevn, er det angst? Hvilken makt tar den levende seg over den døde ved å «skrive henne», tegne et portrett, og hva sier det om han? I Del II lar han «henne» komme til orde.
Gjennom «henne» tegnes et stakkarslig portrett av den døde. Hvor ble hun og livet hennes av, de to har forsvunnet fra hverandre, døden hennes er både tilfeldig og nødvendig. Han har kvittet seg med henne, men hun hjemsøker ham etter sin død. Samlivet som en gang ble avbrutt, fortsetter på et annet plan.

 

«Sterk song om levd liv og råkande utsegner om ålmenne røynsler.» Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Dødsdikt med suggererande kraft» Sindre Eikrheim, Dag og Tid

«Det som uansett løfter seg opp, gjennom Birkelands fine diksjon, er ei rørsle inn i døden som forvandlar denne grensa til noko som finst på ein glidande skala mellom absolutt nærleik og absolutt distanse.» Hadle Oftedal Andersen, Klassekampen

Oddbjørn Birkeland

Oddbjørn Birkeland

Oddbjørn Birkeland (f.1949) fra Bjerkreim i Rogaland er bosatt på Østerås i Bærum. Lektor, cand. philol. Fra universitetene i Bergen og Oslo. Han gjennomført Skrivekunstakademiet i Hordaland og Forfatterstudiet i Bø. Han har tidligere utgitt På bagsidå av steinane e de heilt stilt (Wigestrand forlag, 2013).

Les mer