En bipolar pappa

Ideen til Lucas Jackson kom på en tur i skogen med bikkja. Hadde tenkt på det en stund da, å skrive en bok om en forelder som var bipolar, vet litt om det fra slekta, men jeg hadde ikke tenkt på Lucas Jackson og faren hans. Men da de dukket opp, løste alt seg på en måte. Gjensto bare å skrive ned i historien deres.

Tekst: Karin Kinge Lindboe

Faren til Lucas er mye opp og ned. Det er ikke alltid like lett å ha ham som far. Lucas er så fryktelig glad i faren sin, særlig når han spiller gitar og synger I am sailing for ham på sengekanten. Han synger nesten bedre enn Rod Stewart, synes Lucas. Det var yndlingssangen til mammaen til Lucas. Hun døde da Lucas var ganske liten. Nå er det blitt sangen til ham og pappa. Noen ganger er pappa slitsom, skal gjøre alt på en gang, male alle bokhyllene blå, dra til København og kjøpe ny frakk. Enda han har åtte frakker fra før.

Kjøp Lucas Jakcson her

Men så, så hender det at pappa ligger i senga og ikke orker å stå opp. Da er det ikke så kult å være Lucas. Han er elleve år og går i sjette klasse og må gjøre det meste hjemme. Han har ikke tenkt på at det kan bli litt for mye, men det gjør læreren hans, Lucinda Bakkejord Berlusconi. Hun dukker opp hos dem en kveld uten å si fra på forhånd. Lucas har ikke så veldig lyst til å slippe henne inn. Lucinda B har grønne øyne, som en katt, og hun tar grep, for å si det sånn. Lucas er ikke sikker på om han liker det. Han forteller alt til bestevennen sin, Gustav. Han er god til å høre på.

Boka handler altså om å ha en bipolar far. Men den handler også om vennskap og om gleder og muligheter i en litt umulig verden.